Vágólapra másolva!
Az F1 új főnöke, Chase Carey szerint az Ecclestone-korszakban nem lett volna lehetőség olyan rögtönzött akcióra, mint amivel a Ferrari nagy sikert aratott a múlt vasárnapi Spanyol Nagydíjon.

A hétvégi Spanyol Nagydíjon lebilincselően izgalmas küzdelem zajlott az élen, a verseny legnagyobb sztárja mégsem Lewis Hamilton vagy Sebastian Vettel, hanem a hatéves Thomas Danel volt, akinél eltört a mécses Kimi Räikkönen kiesése után.

A kis Thomas Räikkönennel a Ferrarinál Forrás: Ferrari/Twitter

A lelátón ülő francia kisfiú kedvence balesetét látva keservesen zokogni kezdett, amit az egyik operatőr megörökített. A felvételt szerencsére a Ferrarinál is látták, és a csapat az elmúlt évek legkedvesebb gesztusával meghívta Thomast és a családját a paddockba, ahol Räikkönennel is találkozhatott.

Chase Carey, a Forma-1-et felvásároló Liberty főnöke üdvözölte a Ferrari megható akcióját, amit szerinte Bernie Ecclestone szigorú uralma alatt aligha hajthattak volna végre.

"A sajtó tele lett a kissráccal, akire a Ferrari bukkant rá - idézte az Autosport. - Érezték azt a szabadságot, amelyet egy évvel korábban még nem kaptak volna meg. Nem én szóltam rájuk, hogy keressék meg a fiút, ők maguk kezdeményezték, arra gondolva, hogy ez különleges pillanat lesz. Az is volt."

Ecclestone ugyanis szigorúan szabályozta, kit engednek be a csapatok, a sajtó és az üzleti partnerek felségterületének számító paddockba. A Liberty nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a nézői élmények javítására, aminek egyik lépéseként Barcelonában kialakítottak egy szurkolói zónát, ahol különböző programokkal tették színesebbé a helyszínre kilátogatók hétvégéjét.

"Összekapcsoltuk a különböző feleket, és olyan hatalmas lelkesedéssel találkoztunk, ami előzőleg hiányzott. Azt mondhatjuk, egyeseket szinte frusztrált, hogy eddig nem oszthatták meg a szenvedélyüket másokkal" - nyilatkozta Carey, aki elavultnak tartja a csapatok hivatalos termékeit árusító, a húsz évvel ezelőtti időket idéző bódékat is.

Szerinte ennél izgalmasabb dolgokra van szükség a közönség bevonásához, ugyanakkor azt is fontosnak érzi, hogy a Liberty pénzügyileg jól járjon a szurkolók kiszolgálásával.

Több mint százezer ember van kint a helyszínen, ők egy csomó fényképet készítenek az ilyen rendezvényeken, és rengetegen követik az eseményeket a televízióban vagy a telefonjukon. Sokan hasznot húznának ebből, ami lehetőséget teremt számunkra is" - mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!