Társoldalunk:

Button nem zárja ki, hogy jövőre visszatér az F1-be

2017.05.15. 17:20

Mondhatott volna nemet a McLaren kérésére, de izgatottan várja, hogy Monacóban helyettesíthesse Fernando Alonsót. Két csapat is megkérdezte tőle a szezon előtt, hogy nem akar-e vezetni náluk.

Miután a küszködő McLaren megengedett Fernando Alonsónak egy kis levegőváltást az Indy 500-on, szereznie kellett valakit a helyére a Monacói Nagydíjra, aki végül a papíron tartalékpilótai munkakörben lévő Jenson Button lett.

Az idei évben hivatalosan csak szabadságon lévő britről azonban többen úgy gondolják, nem szívesen vállalta el a beugrást – erre az egyik érvük az, hogy nem vezetett a kétnapos bahreini teszten, holott a jelentősen megújult 2017-es autókról bizonyára értékes információkat gyűjthetett volna.

Az érintett állítja, nem kényszerítették az Indianapolisban vendégszereplő Alonso helyettesítésére.

"Teljesen felvillanyoz a lehetőség, különben nem is vágtam volna bele. Megvolt hozzá a jogom, hogy nemet mondjak, és mellesleg senki sem akarna az autójában olyan pilótát látni, aki nem akar benne ülni" - nyilatkozta a Press Association Sportnak.

Button Alonsót fogja helyettesíteni MonacóbanForrás: AFP/Toshifumi Kitamura

A sokak által már visszavonult versenyzőnek elkönyvelt Button az esetleges 2018-as visszatérés kapcsán megerősítette:

Jövőre is szerződésem van a csapattal, úgyhogy semmilyen lehetőséget sem zárnék ki."

Sőt azt is elárulta, hogy a szolgálataira már idén igényt tartott volna néhány istálló. "Észbontó, hogy mennyi opcióm lett volna idén versenyezni. Két csapat is megkérdezte az év elején, lenne-e kedvem vezetni, de nem volt - mondta, talán az akkoriban versenyzőt kereső Mercedesre és Williamsre utalva.

Úgy gondolok Monacóra, hogy ez lesz az egyetlen versenyem idén. Természetesen, ha később is felkérnek rá, elérhető leszek, de nem fogok változtatni a döntésemen, nem fogok pilótaülésért kuncsorogni."

A 2009-ben a világbajnokságot is megnyerő Button 2010 óta tagja a McLarennek, de az utóbbi időben többnyire triatlonversenyeken tölti az idejét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!