Vágólapra másolva!
Mindketten a Mercedes versenyzőjére húzzák a vizes lepedőt a barcelonai rajtnál történt baleset miatt. Bottas ellen nincs szankció, Vandoorne viszont büntetést kapott a monacói versenyre.

Kimi Räikkönen és Max Verstappen az előző szezonban többször került vitatott szituációba a pályán, amit verbális adok-kapok követett, de a Spanyol Nagydíj rajtjánál nem hibáztatták egymást az ütközésükért, amely mindkettejük kiesését okozta. Ehelyett kórusban Valtteri Bottasra hárították a felelősséget, aki az első kanyarnál legbelül haladt, és picit

megpöccintette az őt balról már megelőző Räikkönen autóját.

"Azt hiszem, tisztán látták, mi történt: Valtteri meglökte Kimit - nyilatkozta Verstappen. - Természetesen Kiminek nehéz dolga volt, hogy megtartsa az irányítást az autó fölött, és belém ütközött. Három autó elférhet itt az első kanyarban, de ez mindig necces. Szerencsétlenül alakult. A külső íven számítani kell rá, hogy necces lehet a helyzet, ezért hagytam helyet magam mellett, a Ferrari mégis eltalált. Ez benne van a versenyzésben."

Itt már tudni lehetett, hogy Räikkönen és Verstappen versenyének annyi. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Lluis Gene

Főleg Räikkönen bosszankodhatott az eset miatt, hiszen továbbra sincs szerencséje, és még tovább nőtt a hátránya a világbajnoki pontversenyben Sebastian Vettel és Lewis Hamilton mögött.

"Jól rajtoltam, de Bottas akadályozott az egyenesben, emiatt el is kellett vennem a lábam a gázról, majd koccantunk - mesélte saját nézőpontjából az ütközést. - Nekiment az autóm jobb hátsó részének, ami kicsit megugratott, és innentől nyilván nem sok ráhatásom lehetett az eseményekre. Emiatt ütköztem Maxszal, de a legelső koccanás indította el a lavinát."

Ami biztos, hogy nem ő viselte legrosszabbul a balesetet: egy kisfiú keservesen sírva fakadt a lelátón, de a Ferrari később összehozta kedvencével a paddockban, aki egy sapkával és örök élménnyel ajándékozta meg.

Bottast nem büntették, Vandoorne-t igen

A kitört kereke miatt Räikkönen és Verstappen kiesett, Bottas ellenben tovább tudott haladni, legalábbis amíg a 40. körben ki nem esett műszaki hiba miatt a 3. helyről. "Próbáltam megtartani a sebességem, nyilván nem szándékosan ütköztem neki. Kár, hogy mégis ütköztünk - mondta a Mercedes pilótája az első kanyarról. - Pedig csupán egy pici érintés volt."

A sportfelügyelők a hármasból senkit sem büntettek meg, Stoffel Vandoorne-ra viszont három rajthelyes büntetést szabtak ki a Monacói Nagydíjra. Ezt, illetve a két büntetőpontot azért kapja, mert ráhúzta McLarenjét Felipe Massa Williamsére az 1-es kanyarnál - ezzel egyébként saját magát gáncsolta el, mert az ütközés következtében ő nem tudta folytatni a versenyt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!