Vágólapra másolva!
Több mint 1 perc hátránnyal ért célba Hamilton és Vettel mögött, majdnem lekörözték. Tudja, hogy szerencséje volt, amiért dobogóra állhatott.

Daniel Ricciardo megszerezte idei első dobogós eredményét, miután Spanyolországban Kimi Räikkönen és Max Verstappen összeütközött a rajtnál Valtteri Bottas hathatós közreműködésével, majd a finn Mercedese is kilehelte a lelkét.

A Red Bull pilótája azonban több mint 1 perces hátrányban ért célba Lewis Hamilton és Sebastian Vettel mögött, vagyis csapata nem tudott közelebb kerülni a Mercedeshez és a Ferrarihoz a fegyverkezési versenyben. Ricciardo elismerte, hogy szerencséje van a dobogóval, kellett hozzá Bottas kiesése, és érzi a lemaradás nagyságát.

Azt hiszem, a 4. (Sergio) Pérezig mindenkit leköröztek, szóval én lettem volna a következő...El is gondolkodtam, hogy lekörözhetnének, aztán meg összeütközhetnének, és akkor én nyerek. De komolyan, majdnem leköröztek...- nyilatkozta erőltetetten nevetve. - Tudom, hogy nagy a hátrányunk, de próbálom kiélvezni a dobogós eredményt."

Ricciardo úgy lett 3., hogy majdnem lekörözték. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: DPPI/Florent Gooden

A verseny nagy részét magányosan teljesítette. Bottastól is már 18 másodpercre volt, mielőtt utoljára kiállt kerékcserére, de az őt követő Pérezt 25 másodpercre szakította le. Azt mondta, a lágy gumis záró etapjában nem voltak problémái, hiába tett meg sok kört.

"Elég hosszú etap volt. Az elejét megnyomtam, utána próbáltam kézben tartani a helyzetet, majd ismét kicsit keményebben támadtam. Jól bírták a gumik, nem volt gond" - nyilatkozta.

2016-ban a monacói pole-ja és majdnem-győzelme volt a szezonjának fénypontja, de úgy érzi, a soron következő verseny ezúttal

nem kínálkozik hasonló esélye, akkora a Red Bull lemaradása.

"Azért próbálom majd emlékeztetni az embereket a képességeimre" - tette hozzá.

A Red Bull pilótáira egyébként nagyon felzárkózott Sergio Pérez a tabellán, aki már csak 1, illetve 3 egységgel van lemaradva Verstappentől és Ricciardótól. A holland üres kézzel utazik haza a rajtbaleset miatt, amiben ártatlan volt.

"Azt hiszem, tisztán látták, mi történt: Valtteri meglökte Kimit - mondta. - Természetesen Kiminek nehéz dolga volt, hogy megtartsa az irányítást az autó fölött, és belém ütközött. Három autó elférhet itt az első kanyarban, de ez mindig necces. Szerencsétlenül alakult. A külső íven számítani kell rá, hogy necces lehet a helyzet, ezért hagytam helyet magam mellett, a Ferrari mégis eltalált. Ez benne van a versenyzésben."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!