Társoldalunk:
Hírlevél

Todt maradna egy újabb ciklusra az FIA élén

2017.05.13. 13:40

A Ferrari korábbi csapatfőnöke 2009 óta vezeti a Nemzetközi Automobil Szövetséget, és újra pályázik az elnöki posztra. Decemberben lesz a választás.

A Ferrarit a csapat történetének legsikeresebb időszakára vezető Jean Todt 2009-ben sportpolitikai pályára lépett, azóta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökeként tevékenykedik. Először a korábbi raliversenyzőt, Ari Vatanent legyőzve nyerte el a tisztséget, amit négy évvel később végső kihívó nélkül tartott meg, miután a szavazás előtt meghátrált legfőbb ellenfele, David Ward.

Twitteren bejelentette, hogy elvállalna egy harmadik ciklust is a szövetség élén. "Büszkén bejelenthetem az FIA tagszervezeteinek, hogy úgy döntöttem, egy harmadik ciklusnak is nekivágnék az FIA elnökeként" - írta Todt, akinek egyelőre nincs komoly ellenfele.

A tagszervezetek szavazása decemberben lesz. Todt korábban azt mondta, támogatói szinte követelik tőle, hogy induljon a választáson. "A rám szavazók közül sokan győzködnek, hogy ismét pályázzak - mondta. - Ez sokat számít, mivel ha jelentős ellenállásba ütköznék, nem pályáznék az elnöki posztra, akkor sokkal könnyebben dönthetnék. Ez esetben távoznék."

Jean Todt megint pályázik az elnöki posztraForrás: GEPA Pictures/Daniel Goetzhaber

"Sokan kapacitálnak, aminek nehéz ellenállni. Ezt is figyelembe veszem majd a döntésemnél" - közölte korábban.

A Forma-1-ben az egyik legfontosabb feladata az lesz, hogy 2021-től olyan motorszabályokat vezessenek be, amelyekkel többé-kevésbé minden fél elégedett. Todtnak ezzel kapcsolatban az az álláspontja, hogy érdemes lenne az egyszerűbb, hangosabb erőforrások felé elindulni. 

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK