Vágólapra másolva!
A Red Bull újításai beváltak, de ahogy számítottak rá, nem kerültek egy csapásra az élmezőnybe. A Ferrarihoz közelebb léptek.

Max Verstappen egy éve pont Spanyolországban szerezte pályafutása első F1-es győzelmét, ahová a hétvégén tér vissza a mezőny. A Sky Sports kérdésére, miszerint megismételheti-e a tavalyi sikert, frappánsan felelt:

"Igen, ha négy autó karambolozik!" - mondta arra utalva, hogy a Mercedes és a Ferrari még mindig az üldözőboly előtt jár, melyet továbbra is a Spanyol GP-re jelentős fejlesztésekkel készülő Red Bull vezet. Verstappen nem kívánta számszerűsíteni a csomag által eredményezett javulást, de "bíztatónak" minősítette, amit a pénteki edzésnapon látott.

Viszont úgy néz ki, a Mercedes szintén ütős fejlesztési csomaggal rukkolt elő - mondta. - Keményen kell dolgoznunk, hogy javítsunk az autó tempóján."

Verstappen a Spanyol Nagydíj pénteki edzésnapján Forrás: AFP/Lluis Gene

A holland a délutáni tréninget az 5. helyen zárta, az élen végző Lewis Hamiltontól 636 ezreddel lemaradva, míg Daniel Ricciardo közvetlenül mögé fért be, 783 ezred hátránnyal. Az ausztrál szerint a Red Bull jó irányba tart, bár még bőven akad tennivalójuk.

"Még ki kell találnunk, hogyan hozzuk ki a legjobb köridőt az autóból. A második edzés elején kissé szenvedtünk a közepes gumikkal, de utána jól ráéreztünk a lágyakra. Éreztem a javulást, azt hiszem, most a finomhangolás következik" - mondta.

"Fejlődtünk, de tudtuk, hogy nem lépünk a Mercedes szintjére. A mostani csomagból ki kell préselnünk még néhány tizedet, és természetesen többre vágyunk, de minden nagyjából úgy alakult, ahogy előzetesen vártuk."

Ricciardo nyitónapja nem volt zökkenőmentes: a délelőtti tréningen közel fél órára a garázsban rekedt, amíg a szerelők megjavítottak egy hibát az autóján.