Verstappen autója egyre rosszabb lett az időmérőn

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Orosz Nagydíj
SOCHI, RUSSIA - APRIL 29: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer on track during final practice for the Formula One Grand Prix of Russia on April 29, 2017 in Sochi, Russia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20170429-00527 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Sajátos háziverseny alakul egy monacói társasház lakói között: Daniel Ricciardo elismerte, Szocsiban az élmezőnnyel nem, csak Felipe Massával csatázhat csak a helyezésekért.

Beigazolódott a Red Bull előzetes aggodalma, az Orosz Nagydíj időmérőjén nem tudtak labdába rúgni a Ferrarik és a Mercedesek ellen, sőt Felipe Massa révén még a Williams is beférkőzött a két autójuk közé. Daniel Ricciardo így is látott pozitívumokat a helyzetben, a Sky Sportsnak azt mondta, inkább az 5. helyezésének örül, mint bosszankodik a nagy hátránya miatt.

Viccelve megjegyezte, hogy monacói szomszédai, Massa és Max Verstappen ellen küzdhet majd vasárnap az 5-7. helyért, mivel az oroszországi pálya nem fekszik a Red Bullnak, ez viszont nem jelenti azt, hogy végleg lemaradtak a tempót diktáló istállók mögött. Emlékeztetett, hogy tavaly ugyanekkora volt a hátrányuk itt, Monacóban viszont már a pole pozícióból indulhatott.

Ricciardo csak a közvetlen ellenfeleivel számít csatára Forrás: 2017 Getty Images/Mark Thompson

„Lehet még fordítani a helyzeten, és mindenképpen megtartom a pozitív hozzáállásomat, elfogadva a mai 5. helyet – nyilatkozta az ausztrál versenyző az időmérő után. – A valószerű célunk az lehet, hogy megtartjuk az 5. helyet. Sajnos valószínűleg a körülöttem lévő srácokkal kell majd csatáznom, és nem az előttünk állókkal.

A nézők legalább talán jó küzdelmet látnak majd a Mercedes és a Ferrari között, és izgalmas lesz, hogy ki nyer. Massával és Verstappennel egy házban lakunk, úgyhogy lesz egy kis házi versenyünk.

Hármuk közül állítólag Verstappen lakása a legnagyobb, és viccelve azt mondta, hogy nála lesz buli, ha ő szerepel majd vasárnap a legjobban, de a Sky Sportsnak kijelentette, egyelőre rá kell jönnie, hogy a Q2-től miért lett egyre rosszabb az autójának tempója.

Verstappen autója egyre rosszabb lett Forrás: 2017 Getty Images/Mark Thompson

„A Q2 után nagyon rossz volt a helyzet. A Q3-ban két gumiszettet elhasználtam, de már a Q2-ben sokat panaszkodtam. Az utolsó szektorban fékezés során nagyon gyengült a tapadás a 13-as kanyar előtt. Állandóan csúszkált az autó hátulja, és így túlmelegítettem az abroncsaimat. Ezután már minden csak rosszabb és rosszabb lett.”

„Normális esetben az ember jobban szerepel, amikor a Q3-ban kevesebb üzemanyag van az autójában, én viszont lassultam, úgyhogy ez nem jó irány. Ennek következménye a 7. hely a rajtrácson.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!