Räikkönennek túl sokáig tartott kiismerni az új Ferrarit

Forma-1, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Bahreini Nagydíj
RAIKKONEN Kimi (fin) Ferrari SF70-H team scuderia Ferrari action during 2017 Formula 1 FIA world championship, Bahrain Grand Prix, at Sakhir from April 13 to 16 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Már ráérzett az autójára, de elismeri, hogy a folyamat a kelleténél több időt vett igénybe. Szerinte csak apróságok hiányoznak ahhoz, hogy a fejlődése jó eredményekben is visszaköszönjön.

Lassan Kimi Räikkönen is kezd zöld ágra vergődni az autójával, melyet az első két versenyen túlságosan alulkormányzottnak talált. A hétvégi Bahreini Nagydíj után, ahol a 4. helyre hozta be, azt mondta, már nem panaszkodhat rá, nem a technikán múlt, hogy nem ért el jobb eredményt.

"Nagyjából elégedett vagyok az autóval, úgy érzem, jól kezeljük - mondta a finn, aki elismerte, hogy nem lett volna szabad ennyi ideig tartania, mire összhangba kerül a Ferrarijával.

Ennek számos oka volt, és az sem segített, hogy az előző versenyen (Kínában, az időjárás miatt) nem vezethettünk az első edzésnapon. Amikor problémáink vannak, minél több időt kellene a pályán töltenünk."

Räikkönen azt állítja, kezd végre közös nevezőre jutni az idei Ferrarival Forrás: DPPI/Florent Gooden

Miközben Sebastian Vettel már két győzelmet is aratott idén, és vezeti a világbajnoki tabellát, Räikkönen még nem állt a dobogón. Bahreinben csupán 2 másodperccel ért célba a bronzérmes Valtteri Bottas mögött, és lehet, hogy meg tudta volna előzni a hátsó gumikkal szenvedő Mercedest, ha a rajtnál nem veszít két pozíciót.

Emiatt korán lépéshátrányba került az élbollyal szemben, és bár Felipe Massán elsőre viszonylag gyorsan áthámozta magát, az első kerékcserék után újra visszaesett mögé, mert balszerencséjére pont a Safety Car fázis előtt állt ki a bokszba, és túl sokáig tartott, mire másodjára is legyűrte a Williamst.

Ami az autó egészét illeti, nagyjából ott tartunk, ahol szeretnénk, csak néhány dolgon kell finomítanunk - nyilatkozta Räikkönen. - Nem hiszem, hogy alapvető problémánk lenne, de az apróságokért nagy árat fizettünk. Túl sokáig tartott (összhangba kerülnöm az autóval). Mindegy, nem panaszkodhatok, ez a munkám."

"Mindent egybevetve sokkal jobban tetszenek a dolgok, az eredménynek viszont nem örülhetek, az összességében elszomorító."

Räikkönennek három forduló után 34 pontja van, éppen feleannyi, mint csapattársának, a tabellát két győzelemmel és egy 2. hellyel vezető Sebastian Vettelnek.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!