Társoldalunk:

Rögtön lerobbant Hamilton alatt a Mercedes

2017.04.18. 10:54

Lewis Hamilton nem szeret tesztelni, de a bahreini munkát ő is kulcsfontosságúnak nevezte a Ferrari utolérése érdekében. Reggel időt veszített egy apró műszaki hiba miatt.

Másfél nappal a Bahreini Nagydíj leintése után ismét pályán az F1-es mezőny, ráadásul a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton is a tesztelők sorát erősíti, mielőtt szerdán átadja a volánt Valtteri Bottasnak. Nem véletlen, hogy a Mercedes mindkét versenyzője csatasorba áll, Hamilton szerint kulcsfontosságú a kétnapos munka a Ferrari utolérése érdekében.

„Akad teendőnk a teszten, próbáljuk megerősíteni az autót, és a gumikról megszerzett tudásunkat is bővítenénk, így a következő versenyre jobb helyzetbe kerülhetünk” – mondta Hamilton, aki a múlt pénteki edzésnap után még feleslegesnek tartotta az autózást a bahreini napsütésben, és elvesztegetett időnek tartotta a tréningeket, amiket nem napnyugta után rendeztek.

Hamilton pénteken BahreinbenForrás: AFP/Karim Sahib

„Az autónk nyilvánvalóan jól működik – szögezte le. – A kérdés csak az, hogy az abroncsokat miként használjuk a versenyen, különösen akkor, ha kicsit melegebb az időjárás. Itt (Bahreinben), ráadásul nem is ez volt a helyzet, egész hűvös volt, úgyhogy mindenképpen akadnak kérdőjelek a számunkra.”

Hamilton rámutatott, hogy a Mercedes formáját nem csupán a hőmérsékletek, hanem az autóban lévő üzemanyag mennyisége is befolyásolja. Az természetesen egyik F1-es autó teljesítményének sem tesz jót, ha megtankolják a teljes versenytávra elég üzemanyaggal, de a brit pilóta úgy érzi, csak a futam végén kezd igazán jól viselkedni a Mercedes.

„Az elején az autó olyan, mint egy nagy, nehéz zsák, és a tapadás sem jó egyáltalán, össze-vissza csúszkál. Amikor aztán az autó könnyebbé válik, egyre kényelmesebb lesz, és a végén, újabb gumikkal ismét olyan fürge lesz, mint az időmérőn. Van egy pont, amikor a helyzet elmegy az egyik vagy a másik irányba.”

A Mercedest a délelőtt aerodinamikai mérőkerettel szerelték fel, és a hőségben közepes keverékű gumikkal küldték ki a pályára, de Hamilton nem tudott sok kört megtenni, mielőtt egy apró, egyelőre ismeretlen eredetű technikai hiba miatt trélert kellett küldeni érte. Az autót gyorsan megjavították, fél óra elteltével az Ezüstnyíl már ismét a pályán volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!