Vágólapra másolva!
A Red Bull versenyzőjének a pályán nem jött ki a lépés Bahreinben, azon kívül viszont több alkalommal is felhívta magára a figyelmet.

Nem alakult jól az időmérő, és a versenyt is feladta Max Verstappen, de mindkét felvonás után adott beszédtémát. Szombaton Felipe Massát hibáztatta, mert szerinte miatta nem sikerült jól az utolsó mért köre, és egy óvatlan félmondattal megsértette a brazil szurkolókat, vasárnap pedig a holland tévés, Olav Mol műsorát trollkodta szét.

Mol éppen arról tudósított volna, hogy a McLarennek nem lesz könnyű dolga, ha megszabadulna a Hondától, mert a japán autógyár évi 100 millió (dollárt) ad a költségvetésbe, amikor Verstappen barátságosan meglökte, és ezzel használhatatlanná ette a felvételt. Mol ezt fel is rótta neki, káromkodva jelezte, hogy nagyon hosszú szöveget kellett volna elmondania a kamerának.

Verstappen számon kérte Molon a káromkodást, majd a riporter azt mondta, hogy szabad így beszélni, ezért a holland pilóta szintén kisípolt szavakkal jellemezte a futam eseményeit a saját szemszögéből. Végül

nevetésben törtek ki, mert Mol megmutatta Verstappennek, hogy honfitársa a saját jegyzeteinek csak a legalján szerepel.

A tehetséges, de gyakran személyeskedő tinédzser ezúttal jobb belátásra tért a brazilokkal kapcsolatos megnyilvánulása után, és a közösségi oldalain kért bocsánatot a megbántott szurkolóktól.

„Úgy érzem, tisztáznom kell a múlt hétvégi időmérő után elhangzottakat – írta. – Lelkes versenyzőként nagyon csalódott voltam az utolsó etap miatt, és az érzelmes reakciómat kiragadták a kontextusából. Egyáltalán nem akartam bántani a brazil embereket, akiket nagyon tisztelek, és mindig nagyon kellemes ellátogatni az országukba.”

és igazán különleges volt, hogy ez abban az országban történt, ami olyan legendás versenyzőket adott nekünk, mint (Ayrton) Senna, (Emerson) Fittipaldi vagy (Nelson) Piquet. Bocsánatot kérek minden braziltól, aki megsértve érzi magát, és várom, hogy ismét az önök országában versenyezhessek.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!