Vágólapra másolva!
Az év első két időmérőjén hasonló hosszúságú pályákon kisebb hátránnyal maradt le a pole-ról, mint Bahreinben. Vettel a Q2-ben még úgy érezte, felveheti a harcot a Mercedesekkel.

Sebastian Vettel hiába bérelte ki az 1. helyet mindkét pénteki edzésen, az időmérőn nem tudott labdába rúgni a Mercedesek ellen, fél másodperc hátránnyal csak 3. lett a bahreini időmérőn. Pedig még a Q2-ben is 61 ezreden belül maradt Valtteri Bottashoz és Lewis Hamiltonhoz képest.

"A Q2-ben azt gondoltam, hogy szoros lesz, elégedetten vártam a Q3-at. Ott is nagyon tetszett az első köröm - mondta Vettel. - Aztán mikor megláttam az időket, kicsit elszomorodtam."

"Az utolsó kísérletemnél alighanem mindenhol túl keményen támadtam, hiszen nem volt vesztenivalónk. Kicsit túllőttem a célon, de nem vált be, lassabb kört futottam. Az sem lett volna elég, ha 1 tizedet javítok, de legalább megpróbáltam. Reméljük, hogy holnap gyorsabbak leszünk."

Vettel nem volt veszélyes a Mercedesre a bahreini időmérőn Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

Vettel időmérős hátránya a hasonló hosszúságú melbourne-i és sanghaji pályán 0,3, illetve 0,2 másodperc alatt maradt, és egyelőre nem tudja, ezúttal hol veszített időt a Mercedesekhez képest.

"Még nem tekintettem át, hol vesztettük a legtöbb időt, de valószínűleg mindenhol buktunk egy kicsit, leginkább az első és a harmadik szektorban. A második nem ment rosszul - magyarázta. - Nem tudom, hoztak-e fejlesztéseket (a Mercedesnél)."

"Ami a holnapot illeti, az a legfontosabb, hogy ma jónak éreztem az autót." Pénteken még sokat csúszkált, de a beállítások módosításával javítottak a helyzeten.

Räikkönen: Az autó jó, csak a beállítások nem stimmelnek

Hasonlóan vélekedett Kimi Räikkönen is, bár ő

a rádión alulkormányzottságra panaszkodott az időmérőn.

Ez az eredményét is befolyásolta: a papírformát borítva 22 ezreddel megelőzte őt Daniel Ricciardo a Red Bull-lal, így az 5. helyről kell nekivágnia a futamnak.

"Összességében jó volt az autó, szerintem nagy potenciál rejlett benne, csak apróságok miatt egyszer sem préseltünk ki belőle jó időt. Az eredmény távol van attól, amit akartunk - ismerte el. - Küszködtem, hogy megtaláljam a helyes beállításokat, de összességében jobb volt a helyzet, mint az előző versenyeken."

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint lehet, hogy a Ferrarinak szombaton kedvezőtlen volt az alulkormányzottság, de a futamon ez a beállítás segíthet rajtuk.