Verstappen szerint Massa tönkretette a körét

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Bahreini Nagydíj
BAHRAIN, BAHRAIN - APRIL 15: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks to the media after qualifying for the Bahrain Formula One Grand Prix at Bahrain International Circuit on April 15, 2017 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20170415-01422 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A holland pilóta szerint a versenyen közelebb lehetnek a Ferrarihoz és a Mercedeshez, Daniel Ricciardo úgy véli, kedvező körülmények esetén meg is szoríthatják az előttük lévőket.

A bahreini edzéseken nyújtott teljesítményük alapján az időmérő egyik titkos esélyese a Red Bull volt, bár végül a Ferrarihoz hasonlóan nekik sem volt válaszuk a Mercedesek tempójára a Q3-ban. Daniel Ricciardo azonban így is túlteljesítette a tervet, mert Kimi Räikkönent megelőzve bejutott a 2. rajtsorba, és Sebastian Vettel mellől várhatja az idei harmadik futam rajtját.

„Kissé meglepődtem – ismerte el. – Nagyjából sejtettük, hogy ha minden összeáll, akkor talán lehet esélyünk a 2. sorra, és ezt végül el is értük, bár nem tudom, hogy Kimi köre milyen volt, de jó érzés átugrani az egyik Ferrarit. Jó kis lépést tettünk előre a héten, úgyhogy örülök.”

Ricciardo hozta a maximumot Forrás: 2017 Getty Images/Clive Mason

Az idén eddig nem igazán jött ki a lépés Ricciardónak, Ausztráliában műszaki hiba miatt kiesett, Kínában pedig Max Verstappen ért oda a dobogóra, de úgy véli, kis szerencsével Bahreinben akár

a náluk gyorsabb Mercedeseket és Ferrarikat is megszoríthatják a vasárnapi futamon.

„Szerintem még mindig elég nagy a hátrányunk, de ha elkoptatják az abroncsaikat, talán a nyomukba eredhetünk. Meglátjuk, mi lesz a rajtnál, de amint lecsendesedik a verseny, a többiek jobb tempóra képesek.

Csapattársával ellentétben Verstappennek nem jött össze a jó eredmény az időmérőn, bár így is „nagyon pozitívnak" értékelte a történteket. A holland tinédzser a 6. rajtkockát érte el, miután az utolsó mért köre előtt beragadt Felipe Massa mögé, így nem tudta jól megkezdeni a kört.

Verstappent Massa tartotta fel Forrás: 2017 Getty Images/Mark Thompson

„Minden rendben ment, de az utolsó köröm előtt Lewis mögött készülődtem. Amikor ráfordultam volna az utolsó kanyarra, Felipe bevetődött mellém, aztán majdnem megállt előttem. Nagy hézag volt mögöttünk, úgyhogy nem is értettem, hogy miért csinálta" – magyarázta Verstappen. – Sokáig 1-es fokozatban kellett autóznom, hogy teret nyerjek magam előtt. A gumik ekkor túlságosan lehűltek, hiszen már a kivezető kör is elég lassú volt, úgyhogy mindig a határon voltam"

A 18 esztendős pilóta hozzátette, hogy Bahreinben a Red Bull a korábbiaknál sokkal jobban működik, és szerinte is közelebb kerülhetnek az élcsapatokhoz a korábbiaknál, de abban nem volt biztos, hogy meg is küzdhetnek-e velük. „Remélhetőleg sima rajtunk lesz balesetek és törés nélkül, aztán majd meglátjuk, mi lesz” – foglalta össze.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!