Égető fájdalom kínozta a Williams újoncát

Forma-1, Lance Stroll, Williams Martini Racing, Bahreini Nagydíj
Williams' Canadian driver Lance Stroll drives during a practice session ahead of the Formula One Bahrain Grand Prix at the Sakhir circuit in the desert south of the Bahraini capital, Manama, on April 14, 2017. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Lance Stroll lábát valami égette az esti edzésen Bahreinben, ezért alig várta, hogy kiszállhasson az autóból.

A Williams újonc versenyzőjének, Lance Strollnak fájdalmas volt a Bahreini Nagydíj második, villanyfényben rendezett edzése, de nem (csak) az eredmény miatt: valami túlmelegedett az autójában, és össze kellett szorítania a fogát, hogy teljesítse a programját. Végül csak az nem fért bele neki, hogy a leintés után a többiekkel együtt részt vegyen a virtuális Safety Car-fázis tesztjén, és külön kezelésre sem szorult.

"Valami égette a lábfejem. Nem tudom, mi lehetett a gond, de pokolian égetett - mondta az edzés után.

"Ki kellett ugranom belőle, akkora fájdalmam volt. Próbáltam eljutni az edzés végéig, de amikor szóltak, hogy meg kell tenni még egy kört, hogy szimuláljuk a virtuális Safety Car-t, azt feleltem, hogy bocs, képtelen vagyok rá."

Az újonc Stroll a bahreini pályán Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Stroll a 16. helyen zárta a tréninget, és azt mondta, szenvedett az autóval, holott az első edzésen még elégedett volt vele. Csapattársa, Felipe Massa ellenben 7. lett, alig 0,7 másodperccel lemaradva a leggyorsabbtól, Sebastian Vetteltől.

"Elégedett vagyok az autó teljesítményével az új gumikon, de főleg a használtakon, ugyanis nagyon következetesen viselkedtek a versenyszimulációm alatt. Egész jó formát mutattunk ma" - nyilatkozta a brazil, akinek a délelőtti fékhibájának okát kiderítette és megoldotta a Williams.