Társoldalunk:

Red Bull: Vettel legyőzheti Hamiltont

2017.04.12. 14:46

Helmut Marko korábbi protezsáltját, Sebastian Vettelt választaná Lewis Hamilton helyett. Elismerte, hogy egyelőre nem tudnak beleszólni a győzelmekért folyó csatába.

Feltűnően sokat méltatta Lewis Hamilton az idei elsőszámú ellenfelét, Sebastian Vettelt az idei év elején. Hamilton kiemelte, hogy még egyik ellenfelétől sem tapasztalt olyan tiszteletet, mint Vetteltől, és ezt ő is viszonozza. A stílus éles váltás a tavalyi évhez képest, akkor Hamilton és volt csapattársa, Nico Rosberg elmérgesedett csatát vívtak egymással.

„Ez természetesen Nicónak szól – nyilatkozta Niki Lauda, a Mercedes-csapat ügyvezetői jogkör nélküli elnöke a német Sky-nak. – (Hamilton) most olyasvalakivel küzd, aki már több világbajnoki címet nyert, és nyilván felnagyítja ezt, és élvezi is. Ehhez joga van.”

Szoros a küzdelem Vettel és Hamilton közöttForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hz

Bár tavaly lemaradt a világbajnoki címről, Hamilton 2014 óta folyamatosan az esélyesek között van. A Mercedes pilótája pont Vettel regnálásának vetett véget, mivel a Red Bull a Renault motorral nem volt versenyképes a hibrid korszak elején, és bár Vettel nyert három versenyt a Ferrarival 2015-ben, tavaly visszaestek a Red Bull mögé. Volt főnöke, Helmut Marko is drukkol egykori védencének.

Örömteli őt ismét látni, ahogy küzd” – nyilatkozta a Sport Bildnek. – Szerintem Kínában is megnyerte volna a versenyt, ha nem balszerencsés a Safety Carral, ami rosszkor jelent meg. Ha választanom kellene (Vettel és Hamilton) között, én Vettelt választanám. Ismerem őt, és tudom, hogy meg lehet bízni benne, ha megérzi a vér szagát. Ráadásul, jobban összefonódott az autójával és a csapatával.”

Hamilton vs. Vettel

Marko az Auto Bildnek elismerte, hogy a Red Bull önerőből egyelőre nem képes a győzelemre, de „Barcelonába egy új autóval jövünk” és „Montrealba a Renault új, erősebb motort szállít majd”, ami lehetővé teszi, hogy beszálljanak a küzdelembe. Addig viszont a versenyzőikre kell támaszkodniuk.

„Addig is, amíg nem tudunk versenyre kelni Vettellel és Hamiltonnal, le tudjuk hagyni (Kimi) Räikkönent és (Valtteri) Bottast, ez most a legjobb kármentés.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!