Vágólapra másolva!
Úgy érzi, ő maga a McLaren nyűglődésétől függetlenül is a legjobbját nyújtja, ezért nem akar lelépni a szezon közben.

Fernando Alonso jövője jelenleg az egyik legforróbb téma a Forma-1-ben: a spanyol ász már annak ellenére vár tizenegy éve harmadik vb-címére, hogy végig a mezőny egyik legjobbja volt, és úgy tűnik, a Honda szenvedése miatt az idén sem kerül közelebb a céljához. Barátja, az exversenyző

Mark Webber a napokban azt állította róla, hogy akár a szezon közben is visszavonulhat, ha betelik nála a pohár,

ő azonban határozottan cáfolta ezt.

Alonso úgy érzi, még mindig a topon van Forrás: AFP/Greg Baker

„Teljesen normális, hogy a versenyzők elmondják a véleményüket. Nagyon sokféle nyilatkozatot olvasok – mondta Alonso. – Ha Spanyolországban interjút készítenek egy volt pilótával vagy motorversenyzővel, mindig kérdeznek tőle valamit Alonsóról, hogy mennyire van nehéz helyzetben. Úgy tűnik, mindenki közel áll hozzám, és biztosra veszi, hogy depressziós vagyok! Pedig ez nem igaz."

Alonso – aki 2013-ban aratta az utolsó győzelmét – hozzátette, hogy ha az eredmények el is maradnak, inkább lóg a Forma-1-ben, mint az otthoni szupermarketben.

„Ma is a legjobbamat nyújtom, felkészültebb vagyok, mint valaha. Ha a csapatom nem versenyképes, hát ez van. Oké, egyik napról a másikra úgysem tehetünk semmit, ahhoz kemény munka kell – ismerte el. – Ugyanakkor azt hiszem, a csapatom extra erőfeszítéseket vár tőlem, és különleges eredményeket.

Ha az előrejelzések szerint Kínában is utolsónak kell lennünk, Alonso remélhetőleg pontot szerez."

Ez Melbourne-ben is kis híján összejött neki: sokáig a 10. helyen autózott. Végül hivatalosan futóműhiba miatt esett ki a versenyből, de híresztelések szerint valójában azért, mert kifogyott a benzinje, miután nem volt hajlandó lassan menni a Honda motor által megkövetelt „rekordmértékű" spórolás érdekében.

A Sky Sportsnak nyilatkozva Alonso hozzátette, hogy nem tudja, a McLaren kasztnija mennyire jó, mert egész egyszerűen nem szereztek elég információt róla eddig. Bár korábban úgy ítélte, régi csapatának, a Ferrarinak a jó teszteredmények dacára sem lesz esélye a Mercedes ellen, most már az a véleménye, hogy komolyan harcba szállhatnak az idei vb-címért.

„Egyértelműen úgy tűnik, hogy részesei a küzdelemnek – jelentette ki. – A téli teszteken gyorsak voltak, és az első versenyen is meg volt a tempójuk a győzelemhez. Várjuk ki a végét, de most remélhetőleg érdekesebb világbajnokságunk lesz, nem csak a Mercedes részvételével."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!