Mercedes: Itt nincs hely Vettelnek

auto-prix Horizontal
Ferrari's German driver Sebastian Vettel (2nd L) sprays champagne as he celebrates his victory with runner-up Mercedes' British driver Lewis Hamilton (C-behind), third-placed Mercedes' Finnish driver Valtteri Bottas (R) and Ferrari's trackside engineering team member Luigi Fraboni (L) on the podium at the end of the Australian Grand Prix in Melbourne on March 26, 2017. / AFP PHOTO / SAEED KHAN / --IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE--
Vágólapra másolva!
Toto Wolff kijelentette, a sajtó félreértette a szavait, amelyekkel Sebastian Vettelt méltatta. Készek kivárni, amíg Valtteri Bottas felveszi a ritmust a csapatnál.

A másfél héttel ezelőtti Ausztrál Nagydíjon mutatkozott be a Mercedes színeiben Nico Rosberg utódja, Valtteri Bottas, aki meglepetésre csupán az idei szezonra kapott szerződést. Ezzel rögtön folytatódtak a találgatások, hogy a Mercedes esetleg a jövőre felszabaduló Fernando Alonsóra vagy Sebastian Vettelre vár.

Toto Wolff ráadásul olajat öntött a tűzre azzal, hogy többször is méltatta Vettelt a sajtóban, de a Motorsport.com-nak azt nyilatkozta, hogy szavait kiragadták a kontextusból, és csupán a német pilóta emberi értékeit ismerte el.

Vettel másfél hete legyőzte a Mercedeseket Forrás: AFP/Saeed Khan

„Én csak azt mondtam, hogy kedvelem Sebastian személyiségét. Jól kijövök vele, és butaság lenne, ha egy szabad hellyel rendelkező csapat nem számolna vele. Nálunk viszont nincs üres hely. Már van két pilótánk, és elkötelezettek vagyunk mellettük, minden támogatást megadunk nekik, ami tőlünk elvárt.”

Bottas a melbourne-i edzéseken lemaradt Lewis Hamilton mögött, a futamon viszont a táv végére megközelítette csapattársát,

de a paddockban mindenki arra számít, hogy a háromszoros világbajnok simán felülkerekedik a finn pilótán. Wolff szerint „nyilvánvaló”, hogy Bottas egyelőre segítségre szorul, mert „korunk leggyorsabb Forma-1-es pilótája a csapattársa.”

Bottasnak nem kell féltenie a helyét Vetteltől Forrás: Daimler AG/Daimler AG

„Nem foglalkozom 2018-cal, és azzal, ami utána jön. Ez nagyon alacsonyan van a prioritási listámon – szögezte le Wolff, és hozzátette, adnak időt Bottasnak a felzárkózáshoz. – Nem hiszem, hogy határidőt szabtunk neki. Megvárunk 5-6 hétvégét, hogy kiderüljön, miként állnak össze a dolgok, aztán áttekintjük a helyzetet. Ez viszont még messze van, három hónap is éveknek tűnik.”

Bár Vettel szerződése az idén lejár a Ferrarival, a négyszeres világbajnok nem adta jelét annak, hogy távozna a Scuderiától.

A hétvégén éppen gyerekkori hőse, Michael Schumacher utolsó F1-es győzelmét ünnepli a sisakján, amit a korábbi hétszeres világbajnok még a Ferrari színeiben ért el a 2006-os Kínai Nagydíjon.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!