Társoldalunk:

Nincs pánik a Mercedesnél az elvesztett idénynyitó miatt

2017.04.03. 11:40

A világbajnoki címvédő új technikai igazgatója szerint már a verseny előtt is világos volt, hogy nagyon szoros küzdelemre számíthatnak. A Ferrari sem kényelmesedik el a jó kezdés után.

Lewis Hamilton szerezte meg a szezon első pole pozícióját a Mercedesszel, de másnap Sebastian Vettel ünnepelhetett győzelmet a Ferrarival, ami 2014 óta először tudta igazán, erőből legyőzni az Ezüstnyilat. Bár Toto Wolff ingerülten csapkodta az asztalt, amikor Vettel visszaért Hamilton elé a kerékcsere után, a csapat új technikai igazgatója, James Allison szerint a vereség benne volt pakliban.

„Ha az időmérő után még nem volt egyértelmű, most már teljesen világos, hogy az idei szezont nagyon kis különbségek jellemzik majd – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak. – Jól eljöttünk a rajttól, de el kell ismerni, a Ferrarinak nagyon gyors autója volt, és nem tudtunk lépést tartani velük” – foglalta össze Allison, aki tavaly augusztusban távozott a Scuderiától, és márciusban szerződött a Mercedeshez.

Hamilton itt még vezette az Ausztrál NagydíjatForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hz

Allison szerint a Ferrari sikerének kulcsa az volt, hogy már a rajttól nyomás alá tudták helyezni a Mercedest, és hozzátette, attól tartottak, hogy Hamilton autóján nem fogják bírni az ultralágy gumik, és Vettel elé vághat, ha a Ferrari változtat a stratégián, ezért döntöttek a korai kerékcsere mellett. Végül, Max Verstappennek is köszönhetően ez sem mentette meg Hamiltont.

Pánikolni azért nem fogunk – szögezte le Allison. – Ez még csak az első futam volt, és mindkét autóval jó sok pontot szereztünk. Eltökéltek vagyunk, hogy Kínában erősebben térjünk vissza, és az apró különbségek ezúttal a mi előnyünkre váljanak.”

Allison márciusban csatlakozott a MercedeshezForrás: DPPI/Florent Gooden

Bár a Ferrari az előszezoni tesztek után Melbourne-ben is igazolni tudta, hogy az idén versenyképes autót készítettek, Mattia Binotto, a csapat technikai igazgatója szerint ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy lazíthatnak, és a későbbi futamokra nyugodtabban utazhatnak.

A pályán learatjuk a közös téli erőfeszítéseink gyümölcseit. Nagyon elfoglaltak voltunk, és mindenki megkettőzött erőfeszítésekkel dolgozott. Viszont még 19 kihívás áll előttünk, és a (melbourne-i) verseny megmutatta, hogy a legkisebb apróság is eldöntheti, hogy az élre kerülünk vagy hátrébb. Ebből következően ugyanolyan keményen kell fejlesztenünk, mint eddig.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!