Alonso népszerűbb Räikkönennél

Forma-1, Fernando Alonso, McLaren Honda, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Abu-dzabi Nagydíj 2016
McLaren Honda's Spanish driver Fernando Alonso (L) and Scuderia Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen wave from the track ahead of the start of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina circuit on November 27, 2016. / AFP PHOTO / Andrej ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A rajongói közvéleménykutatás első 72 órájában Fernando Alonsót nevezték meg a legtöbben kedvencükként, a két éve legnépszerűbbnek bizonyuló finn egyelőre csak a 4. helyen áll. A csapatok között magabiztosan vezet a Ferrari.

A Motorsport.com két év után ismét elindított egy rajongói közvéleménykutatást, amelyben a nézők Forma-1-gyel kapcsolatos szokásait, véleményét, érdeklődési körét mérik fel. Az internetes űrlapot több mint 50 ezren töltötték ki az első 72 órában, és az eddigi eredmények alapján Fernando Alonso a legnépszerűbb pilóta, megelőzve Lewis Hamiltont, Sebastian Vettelt és Kimi Räikkönent.

A sorrend azonban könnyen változhat, hiszen a begyűjtött szavazatok arányában nincsenek nagy különbségek az első négyesben, a 4. Räikkönent is a válaszadók 13,8%-a említette kedvenceként.

Alonso (balra) a sikertelenség ellenére is népszerű Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

2015-ben ő volt a közönség kedvence, ahogy a pilóták szakszervezete, a GPDA kezdeményezésére indított szavazáson is. Akkor Hamilton egyik felmérésen sem került be az első három közé.

2015
(Motorsport.com)

2015
(GPDA)
2017, első 72 óra után
(Motorsport.com)
Versenyzők
1. Räikkönen (14,4%) Räikkönen Alonso (16,9%)
2. Ricciardo (13,9%) Alonso Hamilton (16,1%)
3. Vettel (12,8%) Button Vettel (15,6%)
Csapatok
1. Ferrari (26,9%) Ferrari Ferrari (32,9%)
2. McLaren (20,6%) McLaren McLaren (16,7%)
3. Red Bull (13,3%) Williams Mercedes (10,7%)

Az aktuális közvéleménykutatáson a Red Bull pilótái, Daniel Ricciardo és Max Verstappen követik Räikkönent a népszerűségi rangsorban. Ami a csapatokat illeti, a Ferrari jelentős előnnyel vezet, megelőzve a McLarent. A wokingi istálló két éve is második lett mindkét felmérésen, a Mercedes viszont kitúrta az első három közül a Williamst és a Red Bullt, utóbbit hajszállal megelőzve.

A jelenlegi szavazás a Kínai Nagydíj előtt zárul.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!