Williams: Massa visszatérése nem szükségmegoldás

Forma-1, Felipe Massa, Williams Martini Racing, Barcelona teszt
Williams Martini Racing's Brazilian driver Felipe Massa drives at the Circuit de Catalunya on February 27, 2017 in Montmelo on the outskirts of Barcelona during the first day of the first week of tests for the Formula One Grand Prix season. / AFP PHOTO / JOSE JORDAN
Vágólapra másolva!
A csapat új technikai igazgatója, Paddy Lowe azóta nagyra tartja a brazil pilótát, hogy alig tudták megverni őt Lewis Hamiltonnal a McLarennél.

Felipe Massa az F1-es idénynyitó helyszínén elismerte, nem számított arra, hogy az idén is itt lesz, de örömmel tért vissza a Williamshez, mert egyetért a csapat céljaival. Az F1-es veterán új főnöke, a Mercedestől leigazolt Paddy Lowe is úgy véli, hogy nem volt rossz csere elengedni Valtteri Bottast, és visszaszerezni Massát.

„Felipe és Lance (Stroll) párosa már önmagában izgalmas – nyilatkozta Lowe, aki nemrég csatlakozott az istállóhoz. – Megértem, lehet azt mondani, hogy elvesztettük a sztárpilótánkat, de Felipe és Valtteri is remek versenyző. Felipét mindig is nagyra tartottam a pályafutása során, 2008-ban abszolút lenyűgöző éve volt, csak alig maradt le bajnoki címről a Lewis (Hamiltonnal) vívott csatában.”

Massa gyorsan újra formába lendült Forrás: AFP/Jose Jordan

Lowe akkoriban a McLarennél dolgozott Hamilton oldalán, de elismerte, hogy megragadt az emlékezetében Massa szereplése is.

A Williams technikai stábjának új első embere múlt csütörtökön állhatott munkába, és a Motorsport.com-nak leszögezte, nem terveznek további sztárokat igazolni, szerinte elsősorban a csapatmunka volt a Mercedes sikerének a kulcsa.

Egyetértett azzal is, hogy a Williams elengedte Bottast az istállótól.

„Senki sem készséges, ha olyan munkát kell elvégezni, amit nem akar. Ha Valtteri úgy érezte, el kell fogadnia a lehetőséget, hogy előreléphessen, a Williamstől hiba lett volna ezt megtagadni tőle a pályafutása jelenlegi szakaszában.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!