Vágólapra másolva!
Újabb brit expilóta figyelmeztetett arra, hogy Lewis Hamilton pályafutása akár a vártnál sokkal korábban is véget érhet. A Ferrari lehet a kihívója.

Meglepő kijelentést tett a napokban Damon Hill, az 1996-os F1-es világbajnok, aki arra figyelmeztette a Mercedest és a közvéleményt, hogy hagyják békén Lewis Hamiltont, különben a háromszoros világbajnok elhagyhatja a csapatot. Most David Coulthard is felvetette ezt az eshetőséget a Daily Express hasábjain.

„Nem kell sok ahhoz, hogy azt mondja, ’kösz, én leléptem’ – nyilatkozta Coulthard. – Lehet, hogy ez hamarabb megtörténik, mint szeretnénk. Van már elég pénze ahhoz, hogy önálló döntéseket hozzon” – vélte a korábbi futamgyőztes.

Többször elmondta már, hogy nem az F1 körül forog az élete Forrás: AFP/Miguel Medina

Coulthard nem lepődne meg, ha Hamilton a brit volt csapattársa, Nico Rosberg példáját követné, és kiszállna a Forma-1-ből.

és a férfiban élő kissrácot, de amikor napról napra ugyanazokat a kérdéseket teszik fel neki, elkalandozik. Ha elillan a szenvedély, az ember becsaphat másokat, de saját magát nem. Akár a szezon közben is leléphet.”

Tavaly összetűzésbe került az újságírókkal, mert unta a sajtótájékoztatót, a Mercedes rendezvényéről ki is vonult Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Hamilton esetleges visszavonulása néhány nappal ezelőtt még nem volt téma, de mivel egymás után két brit expilóta is erről kezdett beszélni, nem kizárt, hogy a háttérben maga Hamilton kezdi előkészíteni a terepet valamilyen cél elérése érdekében. Tavaly csak később derült ki, hogy a Mercedesnél megijedtek, mert Rosberg és Hamilton ütközése után felmerült, hogy a brit elhagyja a csapatot.

– tette fel a kérdést Coulthard az idei esélyekkel kapcsolatban. – A Ferrari jobb autót épített, mint az elmúlt években, de nem hiszem, hogy (Kimi) Räikkönen a szezon végén legyőzi (Sebastian) Vettelt” – mondta a Williams, a McLaren és a Red Bull korábbi pilótája, aki Vetteltől várja, hogy Hamilton kihívója lesz.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!