Vágólapra másolva!
A csapat új versenyzője, Valtteri Bottas úgy érzi, néhány hét alatt sokat javult a teljesítménye, de elárulta, hogy a Mercedes némelyik fejlesztése nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A Mercedes F1-es csapatának egyik irányítója, Niki Lauda a tesztidőszak vége előtt nem sokkal azt állította, az új Ferrari jobban mozog a Mercedesnél a pályán, és hozzátette: a címvédő istállóra még bőven vár munka, hogy a felszerelésüket tökéletesre hangolják.

Valtteri Bottas, a Mercedes új versenyzője megerősítette, hogy az előszezon második teszthetében bevetett fejlesztéseik egy részével egyelőre meggyűlik a bajuk.

"Rengeteg újítást készítettünk. Többnyire rendben voltak, bár némelyik nem muzsikált tökéletesen. Bizonyos elemek felülmúlták a várakozásainkat, mások valamelyest elmaradtak tőlük – kihatottak a balanszra, ilyesmi. Amikor új cuccokat rakunk az autóra, nem feltétlenül lesz egyből jobb tőlük" - magyarázta az Autosportnak.

Bottas egyre közelebb kerül Hamiltonhoz a teszteken Forrás: DPPI/Florent Gooden

"Igen, néhány dologból még egyértelműen ki kell hoznunk a maximumot, de bízom benne, hogy ezt elérjük a csomaggal, és minden úgy megy majd, ahogy terveztük."

"Ehhez kemény munkára van szükség. Jó látni, ahogy a csapat reagál. Amikor kiderül, hogy valami nem a várakozásoknak megfelelően működik, ahogy kellene, mindenki belehúz Brackley-ban és itt, hogy megoldja a gondokat."

Ahogy fogy az idő a tesztelésből, a csapatok egyre több ízelítőt adnak az autójuk teljesítményéből. A jelenlegi közvélekedés szerint a Ferrari és a Mercedes vezeti a rangsort, az előbbi talán orrhosszal megelőzi még a címvédőt is. A Red Bull egyelőre a harmadik erőnek számít.

Bottas egyre jobban ráérez az autóra

Lauda azt mondta, hogy a feltételeket figyelembe véve Bottas közel jár Hamiltonhoz egy mért körön, körülbelül 2 tizedre van tőle, de versenytempóban még le van maradva. A finn pilóta nem adott erre számszerű becslést, viszont úgy látja, egyelőre közel járnak egymáshoz.

- nyilatkozta. - Ez viszont még csak a tesztidőszak, és nem vagyok biztos benne, hogy bármelyikünk futott volna igazi időmérős köröket, vagy egyáltalán versenyhelyzetet szimuláltunk volna."

"Sokat fejlődtem, sokkal jobb lettem például a legelső tesztnaphoz képest. Folytatnom kell a kemény munkát, hogy tovább javuljak."

A Mercedes mind a nyolc előszezoni tesztnapon szétosztotta a napi feladatokat Hamilton és Bottas között. A háromszoros világbajnok egyébként jól kijön új csapattársával, nyilvánosan megdicsérte több alkalommal is.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!