Társoldalunk:
Hírlevél

Szakított az eddigi színekkel a Toro Rosso

2017.02.26. 18:17

Carlos Sainz és Danyiil Kvjat autója új festést és Renault motort kapott. Utolsóként mutatták be az STR12-t.

A barcelonai bokszutcában rántották le a leplet az STR12-ről, ami a faenzai istálló történetében először nem a szokásos színeket kapta, hanem világosabb kék színű lett, és ezüst-piros motívumok díszítik. A Mercedeshez hasonló, kitüremkedés nélküli orrkúpot kapott, és a cápauszony is feltűnt rajta. Az olaszok a lejárt szavatosságú Ferrari motor helyett visszatértek a Renault erőforrásához.

Ez nem ment zökkenőmentesen, hiszen a misanói bejáratáson az ERS hibája miatt az új Toro Rosso mindössze hat kört tudott megtenni, de ha az erőforrás gyermekbetegségeit sikerül gyorsan orvosolni, a Red Bull fiókcsapata esélyes lehet arra, hogy teljesítsék Helmut Marko elvárását, és odaérjenek a konstruktőri világbajnokság 5. helyére.

Íme a 2017-es Toro RossoForrás: 2017 Getty Images/Guido De Bortoli/Guido De Bortoli

„A csapatban mindenki nagyon keményen dolgozott, hogy biztosan versenyképesek legyünk a szezon során – nyilatkozta Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke. – A Renault visszatérésével a karosszériánkat egy olyan erőforrással házasítottuk, ami a hibrid korszak kezdete óta talán a legjobb.” 

A testvércsapattal közös motor lehetőséget teremtett arra, hogy a Toro Rosso ismét közösködjön velük a fejlesztések terén, ennek ellenére az STR12 nem az RB13 másolata, sőt az autó hátsó részén sajátos megoldásokat is láttat, elsősorban a cápauszonynál és a hátsó szárny tartópilléreinél. Az orr inkább a tavalyi Mercedesre emlékeztet, nyoma sincs púpnak és lyuknak sem.

Sainz, Kvjat és az STR12Forrás: DPPI/Florent Gooden

Minden egy helyen

Tost kiemelte, hogy a csapat erős lábakon áll, a története során először változtattak jelentősen a külső megjelenésen, és ez nem csak az autón nyilvánul meg, hanem a bokszban is. Az arculatváltás mellett a munkaterületet is átalakították, hogy a szerelők könnyebben dolgozhassanak a megnövelt méretű autókon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!