Társoldalunk:
Hírlevél

Csak küszködés egy pilótának, ha bemutatót tart

2017.02.21. 10:53

A Red Bull kamerát szerelt Daniel Ricciardo autójának kormányára, amikor legutóbb egy szponzori rendezvényen parádézott. Nem sok jön át abból, hogy mennyire tehetséges pilóta.

A közönség és a szponzorok is rajonganak az igen költséges bemutató körökért, amikor egy csapat, és lehetőleg minél ismertebb pilótája parádézik egy mesterséges helyszínen. Az istállók általában az aktuális színekre festett, de régebbi, és hangos autóikkal érkeznek egy ilyen rendezvényre, hogy némi gumifüstöléssel elkápráztathassák a rajongókat.

Ezek az események általában jobban mutatnak videón, mint élőben, de az alábbi fedélzeti kamerás felvételen látható, hogy a pilóta számára sem túl izgalmas a feladat, hiszen még az ExxonMobil által kialakított houstoni aszfaltcsíkon sem lehet rendesen felgyorsítani, ezért az autó csak küszködik, és bakkecskeként ugrál a sebességi fokozatok között.

Olykor belefér némi gumifüstölés, a kipörgő kerekek miatt felszökik a fordulatszám, és amikor semmire sincs elég hely, Daniel Ricciardo tud egy kicsit integetni. A kormányra szerelt kamerának köszönhetően a felvétel ezúttal is látványos, de jól átjön rajta, hogy az autó és a pilóta sem tud semmit megmutatni abból, amire valóban képesek lennének.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!