Társoldalunk:
Hírlevél

A Renault már a Ferrari nyomában lohol

2017.02.20. 10:32

Legalábbis a motor terén. Bob Bell, a gyári istálló technikai igazgatója úgy véli, a motorfejlesztésnek is köszönhető, hogy a Red Bull már a Mercedest is megszorította néha.

Az európai szezon kezdetére vár Ferrari-verő motort a Renault-tól ügyfelük, a Red Bull, de Bob Bell, a franciák gyári csapatának technikai igazgatója a Motorsport.com-nak azt mondta, még „biztosan a Mercedes mögött, de valahol a Ferrari környékén, talán kissé mögöttük” vannak.

„Elég csak a Red Bull tavalyi teljesítményét megnézni, több alkalommal is felvették a versenyt a Mercedesszel. Ha más nem, ez rávilágít, hogy nem csak a karosszériájuk, de a motor is sokat lépett előre” – vélte Bell, aki hozzátette, 2016-ban „iszonyúan lenyűgöző” volt a Renault motor fejlődésének üteme a problémákkal tűzdelt 2015-ös szezon után.

Tavaly a Renault a motor és a karosszéria terén is hátrányban volt a Ferrarihoz képestForrás: AFP/John Thys

Bell arra nem tért ki, hogy mi képezi az összehasonlítás alapját. Valószínűleg a tavalyi motorokra gondolt, hiszen az idei teljesítményekről maximum becsléseik lehetnek. Ez nem csupán a győzelmek szempontjából érdekes, hiszen a Renault versenyben lehet a Toro Rossóval, a Haasszal és Sauberrel is a középmezőnyben. Az olasz istálló szintén Renault, a Haas idei, a Sauber viszont tavalyi Ferrari motorral áll majd rajthoz. Nagy kérdés az is, hogy a Renault mire megy a Mercedes-motoros Williams és Force India ellen„Csökkentenünk kell a hátrányunkat, a télen újabb lépést teszünk előre – ígérte Bell. – Azt viszont nem lehet még megmondani, hogy teljesen utolérjük-e a többieket. Ezt nem lehet tudni. Hisszük, hogy képesek vagyunk erre, de a rendelkezésre álló idő miatt lehet, hogy még nem ezen a télen. Az év végére, és 2018 elejére mi is felzárkózunk.”

A Red Bull már a Mercedest támadná

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke kijelentette, az idei szezonra szánt RB13-as az egyik legszebb autó, amit valaha készítettek, és úgy véli, ha a Renault tényleg nagyot lépett előre a motorfejlesztés terén, akkor a Mercedest és a Ferrarit is megszoríthatják.

A Mercedes háromszoros világbajnok, mindenképpen őket kell legyőzni. „Elég magasra tették a mércét, de azt mi is el akarjuk érni. Remélhetőleg igazi kihívójuk lehetünk. Szerintem szenzációs versenyzőpárosunk van, nagyon stabil lábakon állunk, és izgatottan várjuk az előttünk álló évet.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!