Társoldalunk:
Hírlevél

Nico, részeg vagy, gondold meg a visszavonulást!

2017.02.18. 10:33

Toto Wolff elárulta, Nico Rosberg csak nagy nehezen vallotta be neki, hogy azonnal visszavonul a Forma-1-től, de ő már látta rajta, hogy valami nem stimmel. Hiányozni fog a Mercedesnek.

Bár Valtteri Bottas személyében a Mercedes megtalálta már a hirtelen visszavonuló Nico Rosberg utódját, a tavalyi világbajnok távozása még mindig szóbeszéd a Forma-1-ben érdekeltek körében. A Mercedes újkori történetének egyik legfontosabb bejelentéséről a BBC 5 Live rádióműsorban kérdezték Toto Wolffot, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatóját.

„Ez egy érdekes történet volt – kezdte Wolff a tavalyi szezonzáró után történtek elbeszélését. –  Abu-Dzabiból rögtön Malajziába repültünk, és eltöltöttünk egy napot a Petronasszal. A repülőn már éreztem, hogy valami jár a fejében, és volt egy érzelmes beszélgetésünk a gépen, amire az elmúlt néhány évben nem volt példa. Amikor leszálltunk Frankfurtban, reggel 6 óra volt és sötét.”

Rosberg győzött, és szinte azonnal visszavonultForrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

„Én átrepültem Stuttgartba, neki pedig a szülővárosában volt jelenése. Csörgött a telefonom, Nico keresett, és hallhatóan zaklatott volt. Azt mondta, nem szemtől szemben nem tudott erről beszélni, és a BBC-n nem használhatom azokat a szavakat, amiket mondott. Olyan Sebastian Vettel-es volt” – utalt a négyszeres világbajnok szókimondó stílusára.

Azt mondta, egy ideje már a fejében járt ez, de nem tudta, hogy megnyeri-e a bajnokságot. Éreztem, hogy ez a végleges döntése.”

A Mercedes szempontjából egyáltalán nem jött jól a hirtelen változás, mert Rosberg és Lewis Hamilton érvényes szerződése miatt nyugodt télre számítottak, ehelyett Wolff kénytelen volt új versenyző után nézni, amikor a pilótapiac fontos átigazolásai már lezárultak, és a nagy sztárok, például Vettel vagy Fernando Alonso nem álltak rendelkezésre. Wolff azt is tudta, hogy képtelenség lett volna Rosberget meggyőzni a folytatásról.

Nincs haragForrás: APA-PictureDesk/Starpix / picturedesk.com/Starpix

„Ha valakinek olyan a személyisége, mint Nicóé, az ember megérzi, amikor egy döntés már megszületett. Mondtam neki, hogy ki sem józanodott még az Abu-Dzabiban történtek után, de rögtön jelezte, hogy a döntést már meghozta – emlékezett vissza. – Mindannyian ugyanabban a mókuskerékben futunk: több pénz, több hatalom, nagyobb elismertség, és ő ebből most kiszáll. Ezért tisztelet jár neki.”

Wolff tagadta, hogy emberileg nem csak Rosbergnek volt nehéz közölnie, hogy elhagyja a Mercedest, ő maga is sajnálja, hogy a német pilóta távozik a csapattól, mert az istálló legnagyobb sikereit – Hamiltonnal kiegészülve – együtt érték el.

„Nemrég láttam egy két évvel ezelőtti képet (Rosberg) az egyik közösségi oldalán, és nem volt jó érzés, mert mióta én a csapatnál vagyok, ő mind a négy évet ott töltötte, és nagy szerepet játszott a sikereinkben. Tökéletes párost alkotott Lewisszal, bár ők ketten nagyon különböznek egymástól. A kiválásával az egyik pillér tűnik el, és a lehető legjobb módon kell betöltenünk a helyét. Mindenképpen hiányozni fog.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!