Társoldalunk:
Hírlevél

A Williams egyszer már akadályozta Bottast

2017.02.17. 19:23

A Ferrarihoz 2015-ben nem engedték el, de akkor megígérték neki, hogy többé nem állnak az útjába, ha lehetősége nyílik egy másik élcsapathoz igazolni.

A Williams egy darabig kérette magát, mielőtt elengedte Valtteri Bottast a Mercedeshez. A csapatnak sikerült előnyös alkut kötnie, de a helyettes főnöke, Claire Williams célzott rá, hogy a végeredmény némi túlzással lényegében borítékolható volt, mert miután a finn versenyzőt 2015-ben nem engedték el a Ferrarihoz, megígérték neki, hogy többet nem állnak az útjába.

„Valtteri a Williams fontos tagja volt, megvan benne az a szenvedélyes tűz, amit az ember egy pilótában látni szeretne. Nem akar mást, mint a lehető legjobb autóban ülni, és győzni vele – magyarázta Williams a Motorsport.com-nak. – Miért kényszerítenénk egy ilyen versenyzőt, hogy nálunk vezessen? Ez nem lenne helyes."

Egyszer már Valtteri útjába álltunk, amikor a Ferrari bejelentkezett érte, és akkor megígértem neki, hogy ez többször nem fordul elő,

márpedig én betartom a szavamat. Most csodálatos lehetőség előtt áll, és érdekes lesz látni, hogyan boldogul."

Bottasra egyszer már a Ferrari is kivetette a hálójátForrás: AFP/Andrej Isakovic

Bottas helyére így visszatér a tavalyi szezon végén eredetileg már nyugdíjazott Felipe Massa, mivel a Williamsnek mindenképpen szüksége volt egy rutinos pilótára az újonc Lance Stroll mellé, különösen az új szabályok miatt. Bottast azonban nem adták könnyen – még a Mercedes igazgatója, Toto Wolff is elismerte, hogy Claire Williams ügyesen alkudozott velük.

Ő maga is azt állítja, nem jártak rosszul a cserével.

„Teljes mértékben megbízok a döntésemben, szerintem helyesen választottunk, nem bántam meg semmit – mondta. – Aki ismer, tudja, hogy jó üzletet kötöttem a csapat számára, és ha ez a lépés nem szolgálta volna az érdekeit, nem teszem meg. Szeretem ezt a csapatot, nagyon fontos nekem, szeretném, ha újra képes lenne a győzelemre."

„Kíváncsian várom, Felipe mire lesz képes – újra hallom a hangjában a lelkesedést. Nincs rajta nyomás. A hattyúdalára készül, és jól szórakozhat közben."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!