Társoldalunk:
Hírlevél

A Ferrari csúcsmérnökei a Mercedeshez és a Williamshez mentek

2017.02.16. 11:29

James Allison tavaly nyáron távozott a Ferraritól, és egy új munkakörben a Mercedesnél folytatja a pályafutását Paddy Lowe utódjaként, míg Dirk de Beer valószínűleg az új beosztottja lesz.

A korábbi pletykáknak megfelelően a Mercedeshez igazolt a Ferrari korábbi technikai igazgatója, James Allison. Az F1-es berkekben nagy tiszteletnek örvendő szakember szeretett volna gyermekeivel több időt tölteni Nagy-Britanniában, miután felesége tavaly hirtelen elhunyt, és a Ferrari sem fejlődött az elvárt módon, ezért augusztusban közös megegyezéssel távozott Maranellóból.

Az F1-es szerződések ilyenkor általában kényszerszabadságot írnak elő a kulcspozícióban lévő mérnökök számára, így Allison kénytelen volt az elmúlt hónapokat a partvonalon tölteni, márciustól viszont visszatér a mezőnybe a Mercedesszel, így akár már az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon is ott lehet. Allison egy újonnan létrehozott munkakörben, technikai igazgatóként dolgozik majd.

Allison a Mercedesnél folytatjaForrás: Scuderia Ferrari

„Nagy izgalommal várom, hogy visszatérjek a munkába, miután egy kis időt a sporttól távol töltöttem – nyilatkozta Allison. – Óriási kiváltság, hogy egy olyan csapatnál kaptam helyet, ami az elmúlt három szezon során ilyen látványosan jól teljesített. Alig várom, hogy én is szerepet játszhassak abban, hogy a Mercedes a következő évek során is egyre erősebb legyen.”

Allison leigazolását az tette lehetővé, hogy Paddy Lowe január elején távozott az istállótól, ezzel megszűnt a technikai ügyekért felelős csapatfőnök munkaköre, és Allisont már technikai igazgatóként alkalmazzák, vagyis a hierarchiában Toto Wolff alá rendelték. Ő kiemelte, hogy a Mercedes gárdája minden területen kiemelkedően képzett, és elemében van, ezt a három világbajnoki cím is bizonyítja.

Nem volt könnyű feladat egy megfelelő személyiséget találni, aki tovább erősítheti a mérnökeink tapasztalt csoportját, teret enged a fiatal tagjainknak, hogy fejlődjenek, és irányt is mutat a munkájában. James kiváló mérnök, szerintem megleltük a tökéletes srácot, aki remekül illeszkedik a magas beosztású vezetőink közé.”

A Williams is a Ferraritól erősített

Csütörtökön délután a Williams is új igazolásról számolt be, a grove-i istálló szintén a Ferraritól igazolt új vezetőt az aerodinamikai részleg élére Dirk de Beer személyében. A dél-afrikai mérnök Allisonhoz hasonlóan 2017. március 1-jén áll munkához, miután tavaly nyáron új munkakörbe helyezték a Ferrarinál, de ő inkább Allisonhoz hasonlóan új munkahely után nézett.

„Örömmel tölt el minket, hogy egy olyan tapasztalt szakember csatlakozik hozzánk, mint Dirk. Már hosszú éveket dolgozott aerodinamikai részlegek élén az F1-ben, így kétségtelenül remek erősítés lesz a csapatunknak, miközben továbbra is igyekszünk, hogy a Williams visszatérjen a mezőny élére” – nyilatkozta Claire Williams csapatfőnök-helyettes.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!