Vágólapra másolva!
Alaposan összetörte az autót a Ferrari házi tesztpályáján, ahol a hideg aszfalton a Pirelli esőgumijait próbálgatta. Borulhat a program Fioranóban.

Nem indul jól a 2017-es tesztelés Sebastian Vettel számára, mivel a Ferrari tesztpályáján alaposan összetörte az autóját, miközben a mindössze 5 fokos aszfalton a Pirelli új esőgumijait próbálgatta az abroncsgyártó megbízásából. Vettel a tavaly is használt, módosított 2015-ös autót vezette.

A Motorsport.com értesülései szerint a német pilóta koradélután, valószínűleg egy felvezető kör során csúszott ki. Egy későbbi, telefonos felvételen látható, hogy a Ferrari orral csapódott a falnak. A szaklap tudósítása alapján Vettel megütötte magát, de alapvetően sérülés nélkül megúszta az esetet.

A tesztautó összetört, és egyelőre nem tudni, hogy holnapra összerakják-e a gyárban. Az eredeti terv szerint pénteken egész nap a Scuderia új tesztpilótája, Antonio Giovinazzi vezetett volna, de elképzelhető, hogy ha menetkész lesz az autó, akkor Vettel folytatja a munkát a délelőtt folyamán.

A tesztet nemrég az FIA engedélyezte, mert az idei szezon során a Safety Car mögött megkezdett versenyek esetén is lesz állórajt,

így a gumiknak az eddigieknél sokkal gyorsabban üzemi hőfokra kell melegedniük. Vettel korábban élesen bírálta a Pirelli esőgumijait, és Paul Hembery, a gyártó motorsport menedzsere is elismerte, hogy a pilóták az intermediate-ekkel ellentétben az extrém esőgumikkal kapcsolatban módosításokat kértek.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!