Társoldalunk:

Hamilton összezúzhatja Bottas karrierjét

2017.02.07. 14:55

Erre figyelmezteti a finnt a háromszoros világbajnok édesapja. Lauda szerint Bottasnak nagyjából négy versenye lesz, hogy felvegye a ritmust a Mercedesnél.

Lewis Hamilton apja szerint Valtteri Bottasnak tudnia kell, hogy mekkora kockázatot vállal, amikor a háromszoros világbajnok csapattársa lesz a Mercedesnél. Anthony Hamilton arra figyelmeztette a finn versenyzőt, hogy a pályafutása megrekedhet, ha nem áll helyt a mezőny egyik leggyorsabbjának tartott pilóta mellett.

Mindenkinek, aki Lewis oldalán méreti meg magát, jól kell megterveznie a karrierjét, mert akár véget is vethet neki  

– mondta a Sky Sportsnak. – Nekem az a véleményem, hogy bár egyre idősebb és érettebb lesz, Lewis csak most lesz a csúcson, tehát mindenképpen számolni kell vele az idén."

Bottasnak alaposan fel kell szívnia magát, hogy kiállhasson Hamilton ellenForrás: Daimler AG/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

Hasonlóan látja a Mercedes ügyvezetői jogkör nélküli elnöke, Niki Lauda is, aki reméli, Bottas „elég intelligens" ahhoz, hogy tisztában legyen a téttel. Ő úgy véli, nagyjából négy verseny kell ahhoz, hogy láthatóvá váljanak a valódi erőviszonyok Hamilton és Bottas között, de optimista a Williamstől leigazolt finn versenyző kilátásait illetően.

„Szerintem képes lesz hozni azt a teljesítményt, amit várunk tőle – nyilatkozta Lauda az Auto Motor und Sportnak. – Biztos alapokról indul, hiszen a finnek eredendően jól vezetnek. Sok ideje azonban nem lesz beilleszkedni."

Minden új lesz Bottas számára, mégis lesz két előnye.

Egyrészt egy élcsapathoz jön, ahol könnyebb boldogulni. Másrészt az idei autónk Lewisnak is teljesen ismeretlen lesz, így mindketten kialakíthatják a saját szempontjukból ideális beállításokat."

Az édesapja szerint ugyanakkor Hamilton az idén már csak azért is különösen kemény ellenfélnek ígérkezik, mert tavaly vereséget szenvedett Rosbergtől a világbajnoki küzdelemben – az F1-ben töltött tíz szezonja során mindössze másodszor fordult elő, hogy egy csapattársa több pontot szerzett nála.

„Lewist csakis a győzelem érdekli – mondta Anthony Hamilton. – Örül Nico sikerének, ahogy az igazat megvallva mindannyian örülünk neki. Nagyon régóta ismerjük Nicót, és tudjuk, mennyire keményen dolgozott. Hát persze, a sikerhez szerencsére is szükség van, ami neki megvolt, de Lewist most az foglalkoztatja, hogy saját erejéből visszaszerezze a címet."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!