Vágólapra másolva!
Sokan úgy vélik, hogy Valtteri Bottas leigazolása csak szükségmegoldás volt a Mercedesnél, de a finn pilóta egykori csapatfőnöke, Timo Rumpfkeil más véleményen van.

A Williamstől érkező Valtteri Bottas foglalhatja el az egyik Mercedes ülését Lewis Hamilton mellett a 2017-es szezon során. Sokan úgy tartják, Bottas csak azért juthatott be a világbajnok istállóhoz, mert Fernando Alonso vagy Sebastian Vettel nem volt elérhető, de Bottas korábbi csapatfőnöke, Timo Rumpfkeil szerint ez tévedés.

„Teljes meggyőződésem, hogy kiváló eredményekkel fog kimagaslani az idei szezon során – idézte Rumpfkeilt a Motopark csapat honlapja. – Évek óta először versenyképes környezetbe kerül, és senki sem éhesebb nála a sikerre” – tette hozzá a juniorkategóriákban szereplő istálló vezetője.

Bottas bevállalta az 1 éves szerződést is Forrás: Daimler AG/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

„Ő egy igazi őstehetség, a technikai ügyekben nagyon otthonosan mozog, csak a sportnak él, és manapság is annyira elmerül a feladataiban, mint amikor 2008-ban feltörekvő tehetségként hozzánk került. Megnyertük az észak-európai Formula Renault kupát, és az Európa-bajnokságot is. A 17 győzelem, 20 pole pozíció, 22 dobogós hely, és 16 leggyorsabb kör magáért beszél.

„Nagyon jó fej srác, normális családból származik, és pontosan tudja, hogy csak a kivételes tehetségének köszönheti, hogy eljutott ideáig, de ezért keményen meg is dolgozott. Azt hiszem, senki sem érdemli ezt meg jobban, senki sem fordított nagyobb erőfeszítéseket a céljaiért, mint Valtteri.”

Nagy kérdés, hogy Hamilton bedarálja-e Bottast Forrás: AFP/Karim Sahib

Bottas sikerének egyik kulcsa az lesz, hogy mennyire találja majd meg a közös hangot Lewis Hamiltonnal, és képes lesz-e jó eredményeket szállítani a háromszoros világbajnok oldalán is. Hamilton korábban üdvözölte Bottast, aki Nico Rosbergtől is kért tanácsot Hamilton kapcsán, de

a brit pilóta elismerte, nehéz lehet kijönni vele.

„Ayrton Sennát választanám” – nyilatkozta nemrég, amikor az F1.com arról kérdezte, hogy ki lenne számára az ideális csapattárs, majd nevetve megjegyezte: „Lehet, hogy nem jönnénk ki jól egymással. Általában nem vagyok jóban a csapattársaimmal, de Ayrtont választanám, mert ő volt a legjobb.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!