Vágólapra másolva!
A 17 éves Mick kitartóan menetel az F1 felé, de az FIA elnöke, egyben Michael Schumacher régi barátja szerint a vezetékneve miatt túl nagy rajta a nyomás.

Mick Schumachert, a hétszeres világbajnok Michael fiát már a vezetékneve predesztinálja rá, hogy a Forma-1 felé vezessen az útja, ez azonban egyszerre áldás és átok, mert sokkal nagyobb érdeklődés övezi a pályafutását, mint a többi fiatal versenyzőét. Az FIA elnöke, Jean Todt attól tart, emiatt túl nagy nyomás nehezedik rá.

„Mick csodálatos srác. Babakora óta ismerem, és ma is imádom – mondta Todt egy düsseldorfi rendezvényen, ahol átadták a Schumacher-család által elindított Keep fighting, azaz „küzdj tovább!" kezdeményezés díját a riói paralimpián aranyérmet szerzett Vanessa Lownak. – Én csak annyit kérek, hogy ne tegyünk rá túl nagy terhet! Mick a maga módján fog fejlődni, de imádja a versenyzést, és az F4-ben már megmutatta, mire képes. Hagyni kell önállóan haladni."

Igaz, ez elég nehezen teljesíthető elvárás annak fényében, hogy már Michael két F1-es csapata, a Mercedes és a Ferrari is nyíltan érdeklődik Mick iránt.

Miután tavaly a német és az olasz F4-ben is az összetett 2. helyén végzett, a 17 éves versenyző az idén továbblép az F3 Euróba azzal a Prema Powerteam-mel, amelynek színeiben a Williams F1-es újonca, Lance Stroll tavaly bajnok lett.

Mick tavaly mindkét F4-es sorozatban 2. lett Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ronald Wittek

Mick Schumacher a telet sem tölti versenyzés nélkül: az indiai MRF Challenge-ben méretteti meg magát. Ez a sorozat négy fordulóból, fordulónként négy futamból áll, és az eddig megrendezett tizenkettő közül Mick négyet megnyert –

ezzel egyelőre a 2. helyen áll az ausztrál Joey Mawson mögött, aki tavaly a német F4-ben is elcsípte a címet az orra elől.

Az előző fordulót a múlt hétvégén, az egykori F1-es pályán, a Buddh International Circuiten rendezték, és a négy versenyből kettő végén az ifjú Schumacher állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Külön érdekes, hogy az egyik legnagyobb riválisa továbbra is Harrison Newey, annak az Adriannek a 18 éves fia, aki az 1990-es években tervezőmérnökként küzdött Michael Schumacher ellen.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!