Társoldalunk:

Bottas tiszta lappal kezd, nem úgy, mint Hamilton és Rosberg

2017.01.20. 19:40

A Mercedes nem igazolta volna le Valtteri Bottast, ha nem bíznának benne, de ő is tudja, hogy figyelik Fernando Alonsót és Sebastian Vettelt. Toto Wolff nem számít botrányra Bottas és Lewis Hamilton között.

Régóta nyílt titok volt, hogy a Mercedes a Williamstől érkező Valtteri Bottast szerződteti a világbajnokként visszavonuló Nico Rosberg helyére, de hétfőn hivatalosan is megerősítették, hogy a finn versenyző lesz Lewis Hamilton új csapattársa.

Azóta alapvetően két kérdés körvonalazódott: vajon Bottas állja-e majd a sarat Hamilton oldalán, és egyéves szerződése ellenére megtarthatja-e ülését a Mercedesnél, mivel az év végén Sebastian Vettel és Fernando Alonso szerződése is lejár. Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója azonban a Formulacast című podcastban leszögezte, hogy bíznak Bottas képességeiben.

Bottas vezetheti 2017-ben az egyik MercedestForrás: Daimler AG/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

„Nem választottuk volna Valtterit, ha nem tartanánk elég jónak ahhoz, hogy a csapattal folytassa – szögezte le Wolff. – „Az viszont tény, hogy a pilótapiac most mozgásban van. Jövőre rengeteg lehetőség feltárul, fiatal pilóták, Sebastian, Fernando, Valtteri, közülük bárki szóba jöhet. Ezt meg kell érteni, és Valtteri megtette.”

Ugyanakkor nagyon hiszünk, és bízunk benne, hogy sokáig velünk maradhat, de először meg kell várnunk, hogyan alakul a szezon.”

Bottas igen megbízható versenyző, F1-es berkekben gyorsnak is tartják, bár az időmérőkön nem jeleskedett eddig, és igazán látványos megmozdulásai sem voltak. Az eddigi teljesítménye alapján sokan arra számítanak, hogy Hamilton simán legyőzi őt, de a Mercedesnek az is elég lehet, ha Bottas elegendő pontot gyűjt a konstruktőri világbajnokságban, és Hamiltonnal sem különbözik össze.

Wolff jól ismeri Bottast, hiszen eddig a menedzsere is volt, most a főnöke lettForrás: Daimler AG/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

Wolff elmondta, ő nem számít viaskodásra a csapaton belül.

Lewis azt mondta, hogy Valtteri egy rendes srác. Egyike azoknak, akikkel jól kijön a Forma-1-ben, és ő is úgy érezte, hogy (Bottas) a jó választás.”

„Szerintem jól fog működni – tette hozzá. – Nico és Lewis között is oké volt a viszony, de ők cipeltek némi terhet a múltból. Most teljesen új kapcsolat épül, és nincsenek ellentétek. Lesznek nehezebb pillanatok, de szerintem a személyiségekből adódóan jó helyzet alakul ki a csapatnál, amit talán könnyebb lesz kezelni, mint eddig. Aztán lehet, hogy tévedek.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!