Társoldalunk:

Utcát neveznek el Jules Bianchiról

2017.01.17. 19:07

A fiatalon elhunyt F1-es versenyző emléke előtt a szülővárosában, Nizzában, az OGC Nice stadionjának közelében tisztelegnek így.

Szülővárosában, Nizzában utcát neveznek el a 2014-es Japán Nagydíjon végzetes balesetet szenvedett Forma-1-es versenyzőről, Jules Bianchiról, aki 2015. július 17-én halt bele a fejsérülésébe. A francia tehetség mindössze 26 évesen hunyt el, miután az esős szuzukai verseny egy sárga zászlós fázisában kicsúszott, és nagy sebességgel egy másik autót mentő munkagépnek ütközött.

Bianchiról utcát neveznek elForrás: AFP/Alexander Klein

Binachi mindössze 34 nagydíjon állt rajthoz, de komoly hírnévre tett szert azzal, hogy Monacóban pontot szerzett a sereghajtó Marussiával, a jövő egyik nagy ígéreteként tartották számon.

Nizzában a jelenleg Rue du Sapin nevű utca fogja viselni a nevét, amely a helyi futballklub, az OCG Nice stadionja mellett húzódik.

Az átkeresztelésre ünnepélyes keretek között fog sor kerülni január 23-án, a Rue du Sapin és az Avenue Pierre de Coubertin sarkán. Ezen a környéken több utcát is sportolókról neveztek el, az egyiket például Camille Muffat háromszoros olimpiai érmes úszóról, aki egy tévéfelvétel során, helikopterbalesetben hunyt el.

A Tech 1 versenyistálló közben azt jelentette be, hogy az F1-es versenyző emlékére létrehozott, tehetséges fiatalokat támogató Jules Bianchi Society matricáit fel fogja tenni a Formula Renault 2.0 Eurocupban indított autóira.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!