Vágólapra másolva!
Új ügyvezetőjük, Zak Brown tudja, hogy más csapatok is érdeklődnek Fernando Alonso iránt, de a McLaren is figyeli az idény várhatóan élénk pilótapiacot. Hamarosan tárgyalni kezdenek.

Az idei szezon végén lejár Fernando Alonso hároméves szerződése a McLaren Hondával, és a kétszeres világbajnok többször is elmondta, hogy ha nem történik javulás az autók által nyújtott vezetési élmény terén, akkor elhagyja az F1-et, akkor is, ha éppen újra sikeres lesz. Zak Brown, a McLaren új ügyvezetője az NBC Sportnak elárulta, hamarosan tárgyalóasztalhoz ülnek.

„Mindenképpen elkötelezett a projekt mellett, de a szerződése lejár, és képzelheti, mekkora az érdeklődés iránta – nyilatkozta Alonsóról új főnöke. – (Sebastian) Vettel szerződése is lejár jövőre, legalábbis úgy tudom, szóval izgalmas év elé nézünk a pilótapiacon. Nyilvánvalóan szeretnénk megtartani őt, hiszen a legjobb pilóták egyike, ha nem a legjobb.”

Vajon Alonso megy vagy marad? Forrás: McLaren

„Meglátjuk, hogyan mennek a dolgok, aztán pár verseny után beszélgetni kezdünk.”

Brown elismerte, hogy a tárgyalások sikere attól is függ, hogy a McLaren az idén fel tud-e nőni az élmezőnyhöz, miután a Honda F1-es visszatérése óta csak küszködik a csapat, és Alonso eddig a 4. helyet is csak alkalomszerűen tudta elérni.

Az új ügyvezető elárulta, hogy az ő elsődleges feladata az üzleti ügyek kezelése, Jonathan Neale pedig a műszaki területet felügyeli, de mindketten elszámoltathatók az eredmények alakulása miatt. Neale az Autosportnak kijelentette, ő csalódott lenne, ha az idén csak a 4. helyet érnék el a konstruktőri világbajnokságban, mert „győzni akarunk, minél hamarabb.”

Alonso és Vettel a 2017-es pilótapiac két kulcsfigurája lesz Forrás: AFP/Yuri Cortez

„A csapatunk és a pilótáink is képesek nyerni, a teljesítmény terén lévő lemaradást pedig a Hondával közösen kell áthidalnunk a karosszéria és a motor fejlesztésével. Az új aerodinamikai szabályok és a gumikkal kapcsolatos bizonytalanság nagy lehetőséget teremt számunkra, és szeretném azt gondolni, hogy kihasználhatjuk ezt, de még nem tudhatjuk biztosan.”

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója is minél hamarabb győzni akar, de ő „a valósággal foglalkozik.”

„Nagyon elégedett vagyok a Honda hozzáállásával, és a McLarennél dolgozó mérnökeinkkel. Az együttműködés mostanra tökéletessé vált. Nagyon keményen dolgoznak, de azok az időknek már vége van, amikor az ember hozott egy új aero kitet, és rögtön gyorsult 1 másodpercet. Most folyamatosan, kis lépésekkel kell haladni, és ehhez időre van szükség.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!