Vágólapra másolva!
Amikor Toto Wolff felhívta a Mercedes főnökét, Dieter Zetschét, hogy közölje vele Rosberg visszavonulásának hírét, ő azt hitte, Hamiltonnal történt valami.

Érdekes részletet árult el a Mercedes-Benz főnöke, Dieter Zetsche Nico Rosberg váratlan visszavonulásával kapcsolatban: a zuhany alól lépett ki, amikor befutott az F1-es csapatot irányító Toto Wolff telefonhívása.

„Épp nem volt rajtam ruha, ami így szokott lenni közvetlenül zuhanyzás után. Akkor csörgött a telefonom" – mesélte az Autocarnak.

De aztán megtudtam a hírt. El kell ismernem, hogy nem számítottam rá."

Zetsche ugyanakkor a Mercedes csapatának elnökével, Niki Laudával ellentétben nem haragudott Rosbergre, amiért váratlanul úgy döntött, közvetlenül a vb-cím megszerzése után befejezi a pályafutását.

Zetsche és Rosberg a monzai győzelem után Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Tiszteletben tartom ezt a döntést – jelentette ki. – Az egyik versenyzőnk úgy van vele, hogy egyre többet és többet akar, sporttörténelmet szeretne írni, a másik viszont azt mondta, nos, végre megvalósítottam a legnagyobb álmomat, mit érhetnék még el? Mindkét hozzáállásnak van létjogosultsága."

„Számunkra természetesen egyszerűbb és kellemesebb lett volna, ha a következő szezonban két világbajnokunk van – talán küzdelmesebb lett volna, de a szórakoztatáshoz ez is hozzátartozik. Most szükségünk lesz egy új versenyzőre, ilyen az élet.

Rosberg utódját megtalálni ugyanakkor problematikusabbnak bizonyul még a vártnál is. „Szörnyen bonyolult" – erősített meg Lauda a svájci Blicknek arra utalva, hogy a Williams állítólag csak nagy összegért adná Valtteri Bottast a Mercedesnek, és az alkunak a címvédő istállótól távozó Paddy Lowe is a részese lehet, aki egy ideig most elvileg nem állhatna munkába máshol, de Grove-ban szeretnék, ha mihamarabb elkezdene dolgozni náluk.

A Blick szerint az egyenletben szerepelhet még az újonc Lance Stroll milliárdos édesapja is, aki anyagi áldozatra is hajlandó lehet azért, hogy a Mercedes elvigye Bottast, mert így a fia a kevésbé erősnek tartott Felipe Massa csapattársa lenne, és mellette jobbnak tűnhetne.

Az As című spanyol lap azt írta, Bottas leigazolását a Mercedes február 23-án fogja bejelenteni, ezt azonban a csapat sajtófőnöke határozottan cáfolta. Ő azt állította, még nem tűztek ki dátumot a hír közlésére, sőt amint véglegessé válik Rosberg utódjának személye, rögtön nyilvánosságra is hozzák majd.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!