Társoldalunk:
Hírlevél

Häkkinen nem félti Bottast Hamiltontól

2017.01.09. 14:26

Elismeri, hogy a védence rajta van a Mercedes bevásárlólistáján, és úgy véli, ez akkor is álommeló lenne számára, ha az egyik legerősebb csapattárssal kellene szembenéznie.

A Mercedes továbbra sem erősítette meg, hogy Valtteri Bottas lesz a visszavonuló világbajnok, Nico Rosberg utódja, de ezt a sajtó gyakorlatilag már kész tényként kezeli. Annyit most a finn versenyző egyik menedzsere, a kétszeres vb-győztes Mika Häkkinen is megerősítette, hogy a csapat felvette velük a kapcsolatot, és azt mondta,

jóval a február végén kezdődő tesztek előtt be fogják jelenteni, ki foglalja el a mezőny egyik legértékesebb pilótaülését.

„Nem árulhatok el többet, az azonban tény, hogy amikor egy csapat igény tart rád, ráadásul pont az, amelyik uralta a Forma-1-et, az minden versenyző számára valóságos álom" – célozgatott Häkkinen a finn MTV-nek, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy a döntés nem az ő kezében van.

Bottasban megvannak a bajnoki kvalitások Häkkinen szerintForrás: AFP/Andrej Isakovic

Sokan úgy látják, bárki is lesz Lewis Hamilton csapattársa, akkor is alig lesz esélye a világbajnoki cím megszerzésére, ha a Mercedes fölénye megmarad, hiszen a mezőny egyik legerősebb versenyzőjét kellene legyőznie, ami szinte lehetetlen. Häkkinen mégsem félti Hamiltontól Bottast, akinek a Williamsnél az elmúlt években Felipe Massával kellett megküzdenie.

„Ha a legjobb csapatnál versenyzel, a te dolgod, hogy a győzelmekért és a bajnokságért harcolj" – jelentette ki.

Én természetesen olyannak látom Valtterit, akiben megvannak a bajnoki kvalitások."

A Mercedesnek csak hosszas alkudozás után, a hírek szerint a motorok árából engedve sikerült rávennie a Williamst, hogy engedje el Bottast, aki helyett azonban az új szabályok miatt különösen nagy szükségük van egy rutinos pilótára. Állítólag rávették a visszavonulását már múlt szeptemberben bejelentő Felipe Massát, hogy mégis maradjon náluk, de a spanyol Marca azt írja,

ő addigra elkötelezte magát a Formula E mellett.

Csak előzetes szerződést kötött az elektromos formaautó-sorozattal, ezt a Williams megkeresésére kénytelen volt felbontani, ami nem okozott különösebb bonyodalmat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!