Vágólapra másolva!
Az F1-es mezőny tagjainak többsége megmutatta, hol és kikkel töltötte a karácsonyt. Ahány ház, annyi szokás.

Az F1-es pilóták közösségi médiában aktív csoportja karácsonykor sem hanyagolta el a közönséget, többen is előszeretettel megosztották, hogy hol, és milyen körben töltötték az ünnepet.

Nico Rosberg

Az idei világbajnok immáron visszavonultan, kislányával és feleségével készített közös fotót a fa alatt. Rosbergnek valószínűleg mostantól sok hasonló pillanatban lesz része, mert azzal indokolta azonnali távozását az F1-ből, hogy több időt akar tölteni szeretteivel. A német pilóta egyébként egy fotókönyvet is megjelentetett az év végén, amelynek példányait licitálva lehet megvásárolni, a bevételt pedig jótékony célra fordítják.

Lewis Hamilton

A közösségi médiában legnépszerűbb F1-es személyiség eleinte csendben volt az ünnep alatt, mindössze a brit Channel 4 YouTube-csatornájára töltötték fel a karácsonyi üdvözletét. Hamilton később megosztott egy korábbi fotót, amin két szeretett kutyájával játszik, és 23-án megmutatta az új játékszereit is, amit szponzorától kapott.

Daniel Ricciardo

Ricciardo egy tengerparti fotóval hergelte a télen, fagyoskodva karácsonyozó közönségét a Twitteren, előtte viszont az ausztrál Vöröskereszt szervezésében csontvelő-átültetésre váró gyermekeket látogatott meg a kórházban.

Sebastian Vettel

A négyszeres világbajnok híresen kerüli a nyilvánosságot az F1-es rendezvényeken kívül, így nem csoda, hogy december 20-án lehetett hallani róla utoljára, akkor szülővárosában, Heppenheimben kapták el a rajongók egy fénykép erejéig. Vettel nem kürtölte világgá, hogyan tölti a karácsonyt, a Ferrari viszont készített egy jópofa, retro hatású üdvözlőlapot.

Max Verstappen

A Red Bull pilótája ilyenkor sem tudott teljesen elszakadni a versenyzéstől, karácsony alkalmából dedikált sisakokkal köszönte meg a támogatást személyes szponzorának, a holland Jumbo áruházláncnak, és egyik tulajdonosának, Frits van Eerdnek. Azt írta, az egész van Eerd család sisakokat kap, a képet elnézve az aláírások végére jól elfáradhatott!

Kimi Räikkönen

Csapattársához hasonlóan Räikkönen sem szereti kitenni a kirakatba a magánéletét, de felesége, Minttu eddig annál aktívabb volt a közösségi médiában. A rajongók ezúttal is neki köszönhettek némi betekintést közös életükbe, de ennek lassan vége lesz, mert Minttu Instagram-oldala is privát lett.

Merry Christmas from Kimi & his family. #kimiraikkonen #mintturaikkonen #minttu #ferrari #racing #f1 #christmas

A photo posted by Granny (@grannyluvsracing) on

Pérez, Bottas, Massa és a többiek

Sergio Pérez látványos karácsonyfája mellett állva készíttetett magáról fényképet, hasonlóan távozó csapattársához, Nico Hülkenberghez. Valtteri Bottas és felesége, Emilia szintén megosztott egy közös képet, ahogy Felipe Massa is megmutatta, ahogy családjával, vidáman töltötték az ünnepet. Fernando Alonso valószínűleg Playstation 4-et kapott karácsonyra, mert az Instagramon azt írta, ez a legjobb konzol.

Jenson Button először iskolai barátaival, majd családi körben, mókázva ünnepelt, erről meg is osztott egy fotót:

Romain Grosjeannak ennél dolgosabb volt az ünnep, bár ő ezt valószínűleg nem bánja, mert feleségével, Marionnal hódolt egyik kedvenc hobbijának, a főzésnek.

Új csapattársa, Kevin Magnussen máris elkezdte élvezni az átigazolás előnyeit, és Renault cégautóját egy Maseratira cserélte, a volán mögül kívánt boldog karácsonyt. Ez nagy hiba, senki se fényképezzen vezetés közben!

Carlos Sainz családi körben, ünnepélyes öltözetben karácsonyozott, csapattársa, Danyiil Kvjat pedig még a készülődés során megosztott egy rajongói tweetet, amivel valószínűleg ő is mélyen egyetért.

„Az legalább pozitívum, hogy nem kellett krampusznak öltöznöd a Red Bull karácsonyi izéjében.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!