Räikkönen: Sokat javult a Ferrari, csak ez még nem látszik

Forma-1, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Olasz Nagydíj
RAIKKONEN Kimi (fin) Ferrari SF16-H team scuderia Ferrari ambiance portraitN during 2016 Formula 1 FIA world championship, Italy Grand Prix, at Monza from September 1 to 4 - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
Örömmel nyugtázta, hogy 2016-ban jobb eredménnyel zárta a szezont, mint az elmúlt években, de elismerte, hogy ez közel sem elegendő ahhoz, hogy a győzelmekért küzdhessenek.

Csalódást keltő eredményt ért el a Ferrari a 2016-os szezon során, mert ahelyett, hogy felvették volna a versenyt a Mercedesszel a világbajnoki címért, még a Red Bull is jobban szerepelt náluk, és futamgyőzelem nélkül a konstruktőri pontverseny 3. helyére csúsztak vissza. Öröm az ürömben, hogy Kimi Räikkönen az idén közelebb került Sebastian Vettelhez a pontversenyben, de így sem lehetett elégedett, mert a Scuderiának kijutott a küszködésből az idén.

„Az ember megszenvedi ezt, de folytatjuk a kemény munkát, és próbálunk a tőlünk telhető legjobban dolgozni, bár sajnos az eredmények nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna” – ismerte el.

2016-ban a korábbiaknál jobb éve volt, de nem elég jó Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

A Ferrari az elmúlt években többször – legutóbb az idén augusztusban – átszervezte a csapatát, és ez Räikkönen közvetlen munkatársait is érintette. A 2007-es világbajnok már novemberben is elmondta, hogy az idei szerelői és mérnökei révén javult a teljesítménye, és ismét köszönetet mondott a csapatnak.

mert csapatként nagyon jól működünk. Ha csupán ebből indulunk ki, akkor reméljük, hogy jövőre az új autó versenyképesebb lesz, és biztos vagyok abban, hogy jókat fogunk csatázni.”

Räikkönen az idén sokszor megszorongatta Vettelt is Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Dario Oliveira

Räikkönen 2014-ben szinte kínos hátránnyal verte Fernando Alonso, és tavaly Sebastian Vettel is 128 pontos fölénnyel előzte őt meg a pontversenyben, az idén viszont – Vettel vezetői és műszaki hibái miatt is – 26 pontra apadt a különbség. Ez azonban nem tölti el lelkesedéssel a finn pilótát.

de ennek nem örülhetünk, mert messze vagyunk attól, amit elvárunk – szögezte le. – Voltak dolgok, amik jól alakultak, de a végeredmény a közelébe sincs annak, amit akarunk. Néha boldogok vagyunk, de az évet egyben kell értékelni, és a végeredménnyel nem lehetünk elégedettek.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!