Bottas ígéri, rendes autóval győzni fog

Forma-1, Valtteri Bottas, Williams Martini Racing
Finnish driver Valtteri Bottas poses for a photograph during the announcement by Williams Martini Racing of their driver line up for the 2017 FIA Formula One World Championship at the team headquarters in Grove, west of London on November 3, 2016. Canadian teenager Lance Stroll will replace veteran Felipe Massa in Williams's driver line-up for the 2017 season, the British team announced on Thursday. Stroll, who turned 18 last week, will line up alongside Finnish driver Valtteri Bottas, who will be entering his fifth successive year with Williams. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS
Vágólapra másolva!
Bár már 77 futamot lehúzott az F1-ben győzelem nélkül, töretlenül hiszi, hogy a megfelelő autóval képes lesz megszerezni azt.

Interjút adott az Autosportnak Valtteri Bottas, még mielőtt a világbajnok Nico Rosberg bejelentette visszavonulását. A lap csak most közölte Bottas szavait, pedig közben kiderült, hogy ő az elsőszámú esélyes arra, hogy Lewis Hamilton csapattársa legyen a Mercedesnél. Bottas bár 77 futamot teljesített már az F1-ben, a győzelem egyelőre várat magára.

„Nincsenek kétségeim magammal szemben, tudom, hogy képes vagyok versenyeket nyerni. Úgy tűnik, már csak a megfelelő gépre van szükségem ehhez. A jövőben ezt is meg fogom kapni, remélhetőleg előbb, mint később. Ha megkapom a legjobb autót vagy ahhoz közelit, mondjuk a legjobb háromba tartozó autót, akkor mindenképpen képes vagyok a győzelemre.”

Bátran tekint a jövőbe Forrás: AFP/Adrian Dennis

Bottast intelligens, keveset hibázó, de igazán látványos manőverek nélküli versenyzőként ismerte meg az F1-es közvélemény, viszont nem keresi a konfliktusokat, ezért tűnik az elérhető pilóták közül ideális választásnak a Mercedes számára. Amikor az interjút adta, ő is elismerte, hogy nehéz előre tervezni az F1-ben.

– foglalta össze. – Változhatnak a dolgok, és nem tudni, hogyan alakul majd a pilótapiac, hány ülés szabadul fel különböző csapatoknál. A legjobb hozzáállás, hogy minden versenyen ki kell hozni a legtöbbet az autóból, aztán versenyről versenyre vagy hónapról hónapra figyelni, mi a helyzet éppen.”

A finn pilóta akkor még nem tudhatta, hogy váratlanul új lehetőséget kaphat.

„A legfőbb célom, hogy nyerjek egy versenyt, majd nyilvánvalóan egy napon a világbajnoki címet is megszerezném. Remélhetőleg a Williamsszel, de ha nem, akkor is arra fogok törekedni, hogy elérjem a céljaimat. Ha úgy néz ki, hogy ez itt lehetetlen, akkor nyilvánvalóan változtatni kell a terveken.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!