Vágólapra másolva!
Angela Cullen papíron a háromszoros világbajnok fizioterapeutája, de valójában a személyi asszisztenseként dolgozik. Szerinte az emberek másként látják Hamiltont, mint amilyen valójában.

Amióta a Mercedeshez szegődött, a külvilág számára úgy tűnhet, hogy elszaladt a ló Lewis Hamiltonnal. Bár a csapatnál töltött négy szezonjából kettőben világbajnok lett, gyakran érkeznek hírek luxusautó-vásárlásairól, bulizási szokásairól, rendszeres csörtéiről a munkáltatójával, és a sajtóval is összerúgta a port. Pedig személyi asszisztense, Angela Cullen szerint civilben nem így viselkedik.

„Engem a fizioterapeutának hívnak, de a feladatom, hogy a teljesítmény-edzője legyek – mondta a Hamilton mellett végzett munkájáról Angela Cullen a New Zealand Heraldnak. – Alapvetően az a dolgom, hogy a versenyhétvégéken minden külső tényezőt kizárjak, így csak a vezetéssel kell foglalkoznia, semmi más miatt nem kell aggódnia.”

Akik közel állnak hozzá, más arcát látják Forrás: AFP/Miguel Schincariol

„Én ébresztem fel reggelente, én rendelek ételt neki, én vezetek kifelé a pályára, én kezelem a teljes menetrendjét a hétvégén, és rendezek mindent, ami energiát vonhat el tőle, illetve a versenynapra való felkészüléséről. Biztosítom, hogy a teljesítménye 100 százalékos legyen” – avatta be az olvasókat egy cikkben, ami valamiért eltűnt az oldalról, de a tárolt változata még megtalálható.

Cullen a McLaren korábbi csapatorvosa, a Hamilton által is nagyra tartott, és nemrég sajnos elhunyt Aki Hintsa cégénél, a Hintsa Performance-nál dolgozik Svájcban.

Elmondása szerint 25 éve foglalkozik élsportolókkal, eleinte a brit olimpikonokat felügyelte, Hintsáékhoz biomechanikai szakértőként csatlakozott, és a jelenlegi F1-es mezőny 12 tagja járt már nála, köztük Hamilton, Daniel Ricciardo és Nico Rosberg is. Hamiltont 2015-ben ismerte meg, és rögtön jól kijöttek egymással.

„Elcsevegtünk, és jó kapcsolatba kerültünk. Az előző szezon végén megkért, hogy utazzak el vele minden versenyre. Őszintén, először azt hittem, hogy viccel, mert a Forma-1-ben nem sok női edző dolgozik. Ez volt az első szezonom, amikor vele dolgoztam, 21 versenyt, 180 éjszakát töltöttem úton, természetesen őrületes volt.

Hamilton edzője megerősítette, hogy a Mercedes versenyzőinek elmérgesedett párharca „igazi” volt, de úgy vélte, hogy „amikor két élpilóta küzd a bajnokságért, semmi másra nem lehet számítani, mint egy kis küzdelemre” és szerinte „nem is lehet, hogy az ember legjobb barátja az ellenfele legyen, de most, hogy Nico visszavonult, a viszonyuk újra baráti lesz.”

Cullen ugyanakkor kijelentette, szerinte Hamilton „hihetetlenül szerény és tiszteletteljes”, és a médiát hibáztatta azért, hogy a sportoló folyton kemény kritikákat kap.

„Ez nagyon bosszantó számomra, mert az általam látott oldala nem jelenik meg a médiában. Nincs olyan nap vagy verseny, amikor úgy megyek el, hogy nem nézett a szemembe vagy küldött egy SMS-t, megköszönve a munkámat.”

Megosztja a sikert a körülötte dolgozókkal Forrás: AFP/2016 Getty Images/Charles Coates

„Nagyon hálás azoknak, akik keményen dolgoznak körülötte. Nem olyan ember vagyok, aki csak azért elvégezné a munkáját, mert az izgalmas. Nekem olyasvalakivel kell együtt dolgoznom, akinek igazán segíteni akarok, és ő valóban ilyen.”

Bár Hamiltont szabadidejében gyakran lencsevégre kapják különböző celebpartikon vagy fesztiválokon, Cullen szerint alapvetően nem ez határozza meg az életvitelét.

„Néha csinál őrültségeket, de nem többször, mint a normális emberek, ezt csak felnagyítják azért, mert róla van szó. Az egész évet vele töltöttem, és talán összesen négy alkalommal buliztunk. Nem is ismerek mást, aki évente csak négy buliba megy el. Nem egy partiarc. Ha van három hete feltöltődni két verseny között, talán megünnepli a győzelmet néhány itallal, de ha már a jövő héten verseny van, egyáltalán nem iszik.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!