Társoldalunk:

Massa beleegyezhetett, hogy visszatér a Williamshez

2016.12.20. 17:37

Brazil lapértesülések szerint 6 millió euróért folytatja a pályafutását, ha a Mercedes elviszi a csapattól Bottast. A technikai igazgatójuk, Pat Symonds is távozik.

Brazília egyik legnagyobb honlapja, az UOL szerint Felipe Massa hétfőn megállapodott a Williamsszel, hogy mégsem vonul vissza, hanem jövőre is folytatja náluk a versenyzést, amennyiben a Mercedes úgy dönt, Valtteri Bottast választja Nico Rosberg helyére.

A 35 éves Massa Monzában jelentette be, hogy az idei szezon végén, kereken 250 nagydíj után befejezi F1-es pályafutását. Bár ezt a saját döntéseként állította be, legalább részben szinte biztosan a kényszer vitte rá, mert a Williams inkább Bottast akarta megtartani az érkező Lance Stroll mellett.

Az istálló azonban most komoly dilemma elé került, a Mercedes ugyanis dollármillióban számolva kétszámjegyű kedvezményt kínált nekik, ha elengedik Bottast,

és egy ekkora összeg a Williams költségvetésében jelentősnek számít.

Úgy tűnik, Massa mégsem hagyja el az F1-etForrás: AFP/Nelson Almeida

Tapasztalt versenyző nélkül azonban nem maradhatnak a nagy horderejű technikai változásokat hozó 2017-es szezonban, ha tehát Bottas – akinek egyébként a Mercedes igazgatója, Toto Wolff az egyik menedzsere – elhagyja őket, ilyet kell találniuk a helyére. Massa kézenfekvő választás, hiszen jól ismerik, mert három évet töltött náluk, és valahol különben is versenyezni szeretett volna az idén.

Az UOL szerint csak pár napot gondolkodott, mielőtt rábólintott a feltételes visszatérésre, amelyért egyébként jövőre 6 millió eurót ajánlottak neki.

A Williams azt kedden már egy hivatalos közleményben is megerősítette, hogy a technikai igazgatójuk, Pat Symonds 2016 végén leköszön a posztjáról. A 63 éves szakember, aki korábban megfordult a Benettonnál, a Renault-nál és a Marussiánál is, 2013-ban igazolt a csapathoz, és valószínűleg azzal összefüggésben távozik, hogy a Williams megszerezte a helyére a Mercedes eddigi technikai igazgatóját, Paddy Lowe-ot.

Ez most már várhatóan a napokban bebizonyosodik, az alakulat megbízott főnöke, Claire Williams ugyanis azt ígérte, a technikai menedzsmenttel kapcsolatban hamarosan bejelentést tesznek. Egyúttal köszöntet mondott Symondsnak, akinek „egy jelentős átszervezés részeseként elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a Williams mára ennyivel erősebb lett."

A versenyzők felállása ugyanakkor az idén még valószínűleg nem dől el, mert a Mercedes legkorábban január elejére ígérte a bejelentést Rosberg utódjáról. A Williams majd akkor hozhatja nyilvánosságra Massa újraszerződtetését, ha a Mercedes megerősíti Bottas leigazolását.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!