Vágólapra másolva!
Baráti szóváltás alakult ki Niki Lauda, a Mercedes-csapat elnöke és Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója között. Vajon, melyikük tudja jobban, hogy ki lesz Lewis Hamilton csapattársa?

Még mindig Nico Rosberg utódjának kiléte foglalkoztatja az F1-es közvéleményt, miután az idei világbajnok a szezon végén váratlanul bejelentette, hogy nem folytatja pályafutását, és azonnal visszavonul. Úgy tűnt, hogy a Mercedes eldöntötte, megszerzik Valtteri Bottast a Williamstől – az Auto Motor und Sport szerint már Felipe Massa is beadta a derekát, és visszatér a csapathoz -, ám Niki Lauda, a Mercedes-csapat ügyvezetői jogkör nélküli elnöke szerint nem ilyen egyszerű a helyzet.

Lauda a Red Bull tulajdonában álló osztrák Servus TV-ben beszélgetett honfitársával, Helmut Markóval, a Red Bull motorsport-tanácsadójával, majd utóbbi húzni kezdte a korábbi háromszoros világbajnokot, és kedélyes beszólogatásba csapott át a helyzet.

Nem is olyan könnyű versenyzőt találni a mezőny legjobb autójába Forrás: Daimler AG/Daimler AG/Wolfgang Wilhelm

„Reméltük, hogy gyors megoldást találhatunk, de a tárgyalások nehézkesen alakultak – ismerte el Lauda. – Két forgatókönyv van: hívhatunk egy fiatal fiút, például (Pascal) Wehrleint, aki lehet olyan (jó) is, mint (Max) Verstappen, de lehet, hogy nem lesz az.

Marko kapott az alkalmon, és beolvasott Laudának:

„Van egy fiatal versenyzőknek szóló programjuk, és a nagyra értékelt Wehrlein is a tagja. Mi viszont úgy tudjuk, hogy nem Wehrlein ülhet az autóba, ami azt jelenti, hogy önök nem bíznak a saját junior programjukban.”

Lauda szerint a juniorprogram azért van, hogy a fiatalok tapasztalatot szerezhessenek,

és emlékeztetett, hogy Verstappent is „a Toro Rossónál parkoltatták, amíg az orosz (Danyiil Kvjat) már nem vezetett rendesen, és csak akkor rakták át őt (a Red Bullhoz).”

A Red Bullnál nem sokat gondolkodtak azon, hogy Verstappen elég felkészült-e Forrás: 2016 Getty Images/Charles Coates

Marko elismerte, hogy Wehrlein még nagyon fiatal, de úgy vélte, „kockázat nélkül nincs móka”, majd újabb ellenérveket talált Bottas leigazolása kapcsán.

mert Rosberg ennyibe került volna önöknek, de Wehrleinnek még ülést is kell vásárolniuk egy olyan csapatban, ami egy ellenfelük motorját használja” – utalt a Sauberre, ami valószínűleg a Mercedes döntésére vár Wehrlein sorsával kapcsolatban.

Wehrlein ígéretes tehetség, de azt pletykálják, hogy nehéz vele együtt dolgozni Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

Marko azt is kifogásolta, hogy a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója, Toto Wolff – akivel korántsem olyan baráti a viszonyuk, mint Laudával – résztulajdonos a menedzserirodában is, ami Bottas ügyeit intézi. Lauda szerint azonban ez „lazán” áthidalható.

„Ezt már azelőtt rendeztük, hogy Toto a versenycsapat ügyvezetője lett. Ha Bottas hozzánk igazol, Wolff többé nem lesz a menedzsere” – szögezte le.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!