Társoldalunk:
Hírlevél

Ezért nem enged senkit a család Schumacher közelébe

2016.12.18. 11:54

Nyomozás indult, mert elképesztő összegért próbáltak eladni egy képet, ami a korábbi hétszeres világbajnokról készült svájci otthonában. 

Szigorú hírzárlat veszi körül Michael Schumachert, aki csaknem három éve szenvedett súlyos egészségkárosodást okozó síbalesetet. A korábbi hétszeres világbajnok életét megmentették, de azóta a világtól elzártan, svájci otthonában kezelik, és szinte semmit sem lehet tudni az állapotáról. Látogatót is alig fogadnak, még korábbi menedzsere, Willi Weber sem láthatja egykori ügyfelét. 

A Schumacher család stratégiája világszerte megbotránkoztatja a rajongókat, mert sokan nem értik, hogy miért nem lehet legalább tájékoztatást adni a volt sportoló helyzetéről, de Corinna Schumacher és a világbajnok menedzsere, Sabine Kehm is azon az állásponton van, hogy az expilóta egészségi állapota nem közügy, hanem a privát szféra része, amit minden eszközzel óvni próbálnak. 

Nem hagyják békénForrás: AFP

Az RTL értesülései alapján ez érthető is, mivel a napokban ügyészségi nyomozás indult, miután ismeretlenek elképesztő, 1 millió eurós (kb. 312 millió forintos) áron próbáltak értékesíteni egy fényképet, amit állítólag közelről készítettek Schumacherről svájci otthonában, ahogy a betegágyban fekszik. 

Sabine Kehm a Motorsport-Magazin.com-nak megerősítette, hogy feljelentést tett az ügyben, és rámutatott, hogy a baleset óta számos „érdekes incidens” bosszantotta a Schumacher családot. 

Ross Brawn azon kevesek egyike, aki néha meglátogathatja Schumachert, de az ő szavait is félremagyarázzák a sportoló állapotával kapcsolatbanForrás: AFP/Damien Meyer

Még a sportoló kórházi kezelése idején fordult elő, hogy egy újságíró papnak öltözve próbált bejutni a kórterembe, majd ellopták Schumacher kórlapját – a gyanúsított később a börtönben felakasztotta magát –, de a családi ház melletti erdőben is gyakran megbújnak lesifotósok, és az sem példátlan, hogy helikopterek vagy drónok zavarják meg a békét. 

Miközben a család minden erejével próbálja védeni a magánéletüket, a rajongók számára elindították a „Keep Fighting” („Küzdj tovább”) kezdeményezést, amelynek célja, hogy összefogja azokat az aktivitásokat, amiket a Schumacher-legenda fenntartása érdekében tesznek (kiállítás, közösségi média, jótékonysági focimeccsek stb.), valamint erőt adjanak azoknak is, akik Schumacherhez hasonlóan nagy célok elérése érdekében küzdenek. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!