A Williams ajánlatot tett Massának a visszatérésre

Felipe Massa, Williams, Brazil Nagydíj
Williams Martini Racing's Brazilian driver Felipe Massa, holding his country's flag, greets fans after his final appearance at Interlagos circuit before retirement, at the end of the Brazilian Grand Prix in Sao Paulo, Brazil, on November 13, 2016. / AFP PHOTO / Nelson Almeida
Vágólapra másolva!
Valtteri Bottas átigazolására már nem lehet fogadni egy brit irodánál. Egyre valószínűbb, hogy a legnagyobb kérdés már az, ki lesz a finn pilóta helyettese a Williamsnél.

A korábbi fizetésének másfélszereséért próbálja visszacsábítani a Williams az idén visszavonuló Felipe Massát, írja a brazil UOL autósportos blogja. A weboldal szerint 6,8 millió amerikai dollárnak megfelelő összeget kínáltak neki, ha visszatér, ami körülbelül másfélszerese a 2015-re becsült 4 millió eurós fizetésének. A lap úgy tudja, az ajánlat már Massa asztalára került.

Az F1-es veterán visszacsábítása azért vált szükségszerűvé a Williamsnél, mert egyre valószínűbb, hogy eladják Valtteri Bottast a Mercedesnek, ami 10 millió fontos árengedményt ajánl a motorok költségéből. A britek annyira biztosak az átigazolás létrejöttében, hogy a Sky Bet már nem is vesz fel erre vonatkozó fogadásokat.

Elköszönt már, de vajon örökre? Forrás: AFP/Nelson Almeida

Egyelőre nem tudni, hogy Massa miként reagál a felvetésre. A Sauber, a Ferrari, és a Williams korábbi pilótája méltón, ünnepelt sportolóként vonult vissza az F1-től, de leszögezte, hogy továbbra is főállású autóversenyző akar maradni, de egyelőre nem jelentette be, hogy melyik bajnokságban venne részt.

James Allen szakújságíró szerint visszavonulását valójában nem személyes indíttatás motiválta, hanem az, hogy a Williams az újonc Lance Strollt választotta.

Amennyiben a Williams sikeresen visszacsábítja Massát, igen nehéz helyzetbe kerülhet a Mercedes protezsáltja, Pascal Wehrlein, akit néhány hónapon belül a Force India után a Williams is elutasíthat. Wehrlein az Autosportnak elismerte, nem számított arra, hogy az F1-ben mennyi mindenre kell ügyelni a pályán kívül is.

Wehrlein pontot szerzett a mezőny leggyengébb autójával, mégsem kapkodnak érte Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

„Rengeteget tanultam a pályán, de azon kívül is sok mindent kellett elsajátítani. Ezt talán alábecsültem. A vezetés terén számos pálya új volt számomra, ahogy a Pirelli gumik, és a körülöttem lévő csapat is, úgyhogy elég sok mindent kellett megismernem. A pályán viszont most már 100 százalékos vagyok, minden jobban és könnyebben megy.

Amennyiben Wehrleint a Mercedes nem tudja betuszkolni a Williamsbe, valószínűleg a Sauber versenyzője lesz, mivel Monisha Kaltenborn az Autosportnak elárulta, hogy a Mercedeshez hasonlóan ők is csak januárban jelentik be, hogy ki lesz Marcus Ericsson csapattársa. Wehrlein sem tagadta, hogy az autógyártó még mindig mögötte áll.

ahogy azért is, mert lehetőséget adtak, hogy a Manorhoz kerüljek, és kipróbálhassam a (2017-es) Pirelli gumikat is. Örömteli megtapasztalni, hogy a Mercedes milyen nagy bizalmat táplál belém, támogatnak, és megpróbálom majd viszonozni ezt.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!