Vágólapra másolva!
Malajzia és Szingapúr után a Kínai Nagydíj jövője is megkérdőjeleződhet, mivel a helyiek a drága F1-es nagydíj árát inkább focisták elcsábítására költenék. Az első kiszemelt már meg is van.

Elképesztő összeget, 52 millió fontot ajánlott a sanghaji SIPG labdarúgó klub Oscar dos Santos Emboaba játékjogáért a Premier League-ben szereplő Chelsea-nek. Az összeg akkora, hogy az Independent tudósítása szerint a tehetős angol csapat sem tudja mire vélni, és annak komolyságában is kételkednek, bár a pletykák szerint az átigazolás gyakorlatilag eldőlt.

A sanghaji csapatot a helyi kikötőt felügyelő társaság finanszírozza, amelynek elnöke állítólag szintén kételkedik a bevásárlás gazdasági megtérülésében, ám a sanghaji önkormányzat 61%-os tulajdonrésszel bír a vállalatban, és nyomást gyakorolnak rájuk, hogy a város népszerűsítése érdekében neves labdarúgókat szerezzenek meg.

Több, mint egy évtized után kezd éledezni az F1 iránti érdeklődés Kínában Forrás: AFP/Str

Az Independent szerint ezt a funkciót eddig az F1-es Kínai Nagydíjjal kívánták megoldani. Rámutatnak, hogy az Abu-Dzabiban felépített pálya átadásáig a sanghaji helyszín volt messze a legdrágább F1-es létesítmény a világon, ráadásul csillagászati összeget fizetnek jogdíjakra is.

A szerződés a 2017 áprilisában esedékes futammal lejár, és Sanghaj állítólag új lehetőségeket keres.

Úgy tűnik, ezt minél ismertebb labdarúgók elcsábításával próbálják elérni: a Sanghaj Greenland várhatóan hamarosan bejelenti Carlos Tévez leigazolását, és John Terryre is kivetették a hálójukat.

Amennyiben az F1-es Kínai Nagydíj éves díját inkább focistákra költenék Sanghajban, az újabb fejfájást okozna Bernie Ecclestone-nak,

aki kénytelen megküzdeni a malajziai és szingapúri problémákkal is. Mindkét ország úgy véli, hogy az eddigi F1-es futamokkal elérték a célt, és globálisan felkeltették az érdeklődést hazájuk iránt, ezért a továbbiakban nem akarnak dollármilliókat ölni az F1-es futamok megrendezésébe. Főleg, miután az érdeklődés legjobb esetben is csak stagnál.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!