Rosberg: A pénz már nem tett volna boldoggá

Forma-1, Nico Rosberg, Mercedes AMG Petronas, Abu-dzabi Nagydíj
Staff members of Mercedes AMG Petronas F1 Team spray German driver Nico Rosberg (C-R) and his wife Vivian Sibold with champagne as they celebrate at the end of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina circuit on November 27, 2016. Nico Rosberg won his maiden Formula One world title by securing second place behind his Mercedes arch-rival Lewis Hamilton in the Abu Dhabi Grand Prix. / AFP PHOTO / KARIM SAHIB
Vágólapra másolva!
A Mercedes világbajnoka pontosan tudja, mekkora bevételtől esik el a szerződése felbontása miatt, de így sem kell aggódnia a jövője miatt.

Szerényen nyilatkozott az anyagi helyzetével, és a visszavonulásával kapcsolatos bevételkieséseiről Nico Rosberg. A Mercedes pilótája meglepetésre azonnal visszalépett az autóversenyzéstől, miután megnyerte az idei F1-es világbajnoki címet, és nem töltötte ki a szerződéséből hátralévő két évet, ami a bennfentesek szerint nagyságrendileg 50 millió eurót hozhatott volna a háztartásának.

A német pilóta ehelyett családját választotta, és a jól jövedelmező, bár a sportolókat teljesen lekötő versenyzés helyett a háttérbe lépett.

Rosberg csendesebb életet választott Forrás: AFP/Karim Sahib

„Aranyat érő szerződésem volt a Mercedesszel, de a pénz nem befolyásolta a döntésemet – árulta el a világbajnok a Canal Plus-nek. – A pénz nem igazán járt a fejemben. Nyilvánvalóan tisztában vagyok azzal, hogy kiváltságos helyzetben vagyok, hiszen

Rosberg valóra váltotta gyerekkori álmát azzal, hogy világbajnok lett, és elmondta, többé nem lenne kész mindent megtenni egy újabb győzelemért, és az sem foglalkoztatja, hogy csupán résztvevő legyen a versenyeken. Hasonló a viszonya a pénzzel is.

– jelentette ki Rosberg, akit felesége mellett kislánya is várt haza.

Stuttgartban képletesen is véget ért a pályafutása Forrás: Daimler AG/Daimler AG

A német színekben induló versenyző aktív pályafutása során is visszafogottan költekezett: korábbi csapattársával, Lewis Hamiltonnal ellentétben nem tartott magánrepülőt, inkább versenytársaival közösen bérelt géppel utazott, és a BBC-nek elárulta,

nem tart nagy autógyűjteményt sem, mindössze három gépkocsi tulajdonosa.

„A kedvencem a Pagodám, 1970-ből, egy Mercedes 280 SL. Imádom. Egy klasszikus autó, csak lehajtom a tetejét, és autózom egyet dél-Franciaország partjain. Ez a kedvencem” – mondta, majd bevallotta, fogalma sincs, hogy mennyibe kerül egy liter benzin Angliában, de 1,3 fontos becslésével majdnem eltalálta az értéket.

Rosberg nem riad vissza attól sem, ha saját magának kell lemosnia az autóját,

elmondása szerint erre legutóbb nyáron került sor, és néhány évvel ezelőtt egy hegyi út során kénytelen volt önállóan kereket is cserélni. Bevallotta, az átlagemberekhez hasonlóan ő is nehezen viseli a forgalmi dugókat.

„Alkalomszerűen az őrületbe kergetnek, de próbálom megnyugtatni magamat, és viselkedni, hogy aztán minden rendben legyen.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!