Vágólapra másolva!
Elismerte, hogy voltak az idén dicstelen pillanataik, de a monzai dobogón átélt élményeire évek múlva is emlékezni fog. Úgy véli, a Ferrarinak a jövőben jobban kell támaszkodni a szurkolóira.

A várakozásoktól elmaradó eredményeket ért el a Ferrari a 2016-os szezon során, hiszen nem csak a Mercedesszel, hanem a Red Bull autóival szemben is alulmaradtak, nem tudtak futamot nyerni, és gyakran lemaradtak még a dobogós helyekről is.

Bár az idény inkább kudarcnak tekinthető a Scuderia szempontjából, Sebastian Vettel így is őriz szép emlékeket az idei versenyekről, különösen a Ferrari hazai futamáról, az Olasz Nagydíjról, ahol a tavalyi verseny után az idén is dobogóra állhatott.

Vettel a monzai dobogón Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Számomra mindenképpen a monzai dobogó volt a csúcspont. Ez messze a legkülönlegesebb. Szerencsés vagyok, mert már többször dobogóra állhattam ott, de nagyon különleges a Ferrari versenyzőjeként tenni ezt.”

ráadásul az idei szezon nehezen alakult számunkra. Sok kritikát kaptunk, néha helyesen, néha nem, de nagy lökést adott nekünk, hogy a Tifosi eljött, támogatott és hitt bennünk. Sokáig emlékezni fogunk arra, hogy nem vagyunk egyedül.”

Ez nem a Ferrari éve volt Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Vettel kijelentette, hogy szerinte „az olasz nemzet nagy része mögöttünk áll, és ezt emberfeletti erőként tudnám jellemezni. Ezt a jövőben még jobban ki szeretnénk használni.”

A korábbi négyszeres világbajnok elismerte, hogy voltak „kevésbé dicsőséges” pillanatai is a szezon folyamán.

„Nem volt nagyszerű, hogy eldurrant az egyik kerekem Ausztriában, amikor a dobogóért hajtottam. Bahrein volt a mélypont, mert nem jutottunk el a verseny rajtjáig sem, pedig szerintem versenyképesek lettünk volna, de ez már soha sem derül ki. Amikor az ember részt sem vehet a versenyen, az a legalja.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!