Vágólapra másolva!
Amelyből kiderült, hogy a Toro Rosso még nem döntötte el, milyen néven fogja használni a Renault-motorokat. A két újonc a 2-es és a 18-as rajtszámot választotta.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közzétette a nevezési listát a Forma-1 2017-es idényére. A versenyzők névsorában nem árultak el nagy titkokat: ahogy eddig is tudtuk, még négy hely vár gazdára, ebből kettő a Manornál, egy-egy a Mercedesnél és a Saubernél.

Ami új információ, hogy a két újonc közül Stoffel Vandoorne (McLaren) a 2-es, Lance Stroll (Williams) pedig a 18-as rajtszámot választotta.

A nevezési listát még megkavarhatja a Mercedes, amennyiben a visszavonuló Nico Rosberg helyére olyasvalakit szerződtetnek le, aki elvileg már egy másik csapat kötelékéhez tartozik – például Fernando Alonsót vagy Valtteri Bottast.

Majdnem teljes a 2017-es mezőny Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

2016-hoz képest legalább három istálló, a Ferrari, a Red Bull és a Toro Rosso felállása marad változatlan (a Sauber lehet a negyedik, ha megtartja Felipe Nasrt), és három pilóta vált biztosan csapatot: Kevin Magnussen a Renault-tól átigazolt a Haashoz, akit Nico Hülkenberggel pótoltak, az ő helyére pedig az eddig manoros Esteban Ocont választotta a Force India.

A Toro Rosso még nem jelölte meg a motorszállítóját, amely valójában a Renault lesz, csak azt nem tudni, milyen néven. A Red Bull a TAG Heuer címkével használja a Renault erőforrásait, és úgy tűnik, a Toro Rosso is hasonló megoldásban gondolkodik, ha sikerül megfelelő alkut kötnie egy szponzorral.

A Forma-1 2017-es mezőnye
(Vastaggal a szerződéssel rendelkező, dőlttel a lehetséges jelöltek)

Mercedes
44 - Lewis Hamilton, 94 -Pascal Wehrlein, 14 - Fernando Alonso, 77 - Valtteri Bottas

Red Bull
5 - Daniel Ricciardo, 33 - Max Verstappen

Ferrari
5 - Sebastian Vettel, 7 - Kimi Räikkönen

Force India
11 - Sergio Pérez, 31 -Esteban Ocon

Williams
77 - Valtteri Bottas, 18 - Lance Stroll

McLaren
14 - Fernando Alonso, 2 - Stoffel Vandoorne

Toro Rosso
55 - Carlos Sainz, 26 - Danyiil Kvjat

Haas
8 - Romain Grosjean, 20 - Kevin Magnussen

Renault
27 - Nico Hülkenberg, 30 - Jolyon Palmer

Manor
94 - Pascal Wehrlein, 88 - Rio Haryanto, 21 - Esteban Gutiérrez

Sauber
9 - Marcus Ericsson, 12 - Felipe Nasr, 94 - Pascal Wehrlein

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!