Társoldalunk:

Ricciardo: Én vagyok a szegény emberek világbajnoka

2016.11.30. 15:55

Arra utalva fogalmazott így viccesen, hogy a vb-t uraló Mercedes mögött ő szerezte a legtöbb pontot. A monacói pole-t érezte a fénypontnak.

Ahogy az előző két évben, úgy idén sem táplálhatott senki komolyabb reményeket a vb-címre a Mercedes pilótáin kívül. Daniel Ricciardo, aki pályafutása során másodszor végzett a tabella bronzérmeseként, tréfásan azt javasolja, hogy szervezhetnének egy külön bajnokságot azoknak, akik nem egy Ezüstnyilat vezetnek.

"A V6-os korszakban ki kellene osztani egy vb-címet a 'futottak még kategória' legjobbjának.

Én lehetnék a mezőny maradékának, a szegényeknek a világbajnoka!"

– mondta, az angol eredetiben a „paraszt" kifejezést használva.

Ricciardo a "parasztok világbajnokának" érzi magátForrás: 2016 Getty Images/Mark Thompson

Egyszer már előfordult a Forma-1-ben, hogy két pontversenyt is kiírtak egy szezonra: 1987-ben a szívómotoros autókat vezető pilótákat, akik amúgy nem rúghattak labdába a turbósok mellett, külön kategóriában is pontozták. A Jim Clarkról elnevezett bajnokságot Jolyon Palmer apja, Jonathan nyerte meg.

Ricciardo az idén egyszer győzött, Malajziában. Monacóban egy elrontott kerékcsere, Spanyolországban a rossz stratégia fosztotta meg az 1. helytől, de nem bánkódik ezek miatt.

„Ha egyszer sem nyertem volna, vagyis Malajziában se, azzal a gondolattal tekintenék vissza az évre, hogy több futamon is győznöm kellett volna. De mivel nyertem egyszer, nem érzem úgy, hogy jobban is alakulhatott volna az év, akár két-három győzelemmel" - jelentette ki.

„Arra számítottunk, hogy az első versenyeken a középmezőnyben fogunk küzdeni, és ezeken szereztünk két 4. helyet. Kínában, a harmadik futamon 2. lehettem volna, de defektet kaptam, holott minden nagyon jónak ígérkezett. Akkor úgy éreztük, rendben vagyunk, és javultunk is. Ez klassz volt."

A szezonjának egyik fénypontjaként a monacói pole pozíciót említette meg.

"Nyilván nem árultam el másoknak, de nagy nyomást helyeztem magamra, hogy jól teljesítsek azon a hétvégén. Hittem benne, hogy képes vagyok rá, szóval a (pole-t érő) kör megnyugvást jelentett" - mondta.

Az idén Ricciardo volt az egyetlen a mezőnyben, aki mind a 21 futamon célba ért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!