Társoldalunk:

Új befektető mentheti meg az F1 sereghajtóját

2016.11.25. 20:09

A Manor tulajdonosa elárulta, hogy megállapodott a csapat egy részének eladásáról. A Sauber feljavulása miatt kell új befektetőt keresni.

Az idei szezon első felének egyik üde színfoltja volt a tavaly még a csődből megmentett Manor, mivel Pascal Wehrlein révén pontot szereztek az Osztrák Nagydíjon, így a küszködő Sauber előtt a 10. helyen álltak a konstruktőri világbajnokságban. A Sauber viszont új tulajdonosának köszönhetően fejleszteni kezdett, így az alsóházban rendszeresen verni kezdték a Manort, majd a Brazil Nagydíjon Felipe Nasr révén 2 pontot is begyűjtöttek.

Ez mélyütés volt a Manornak, mert nem valószínű, hogy képesek visszaelőzni a Saubert, így sokkal kevesebb pénzhez jutnak majd, mintha legyőznék ellenfelüket. Stephen Fitzpatrick, a csapat tulajdonosa felismerte, hogy nem tudja fenntartani az istállót, ezért új befektető után nézett.

Esteban Ocon már biztosan távozik a csapattól, és valószínűleg Pascal Wehrlein is átigazolForrás: DPPI media/Florent Gooden

„A konkrétumokról nem mondhatok sokat, de több befektetővel is egyeztettünk az elmúlt nagyjából 6 hónap alatt – árulta el. – Én már az elejétől elfogadtam, hogy az F1-ben a pénz egyenlő a teljesítménnyel, ezt mindig is világossá tettem. Ezért is nagyon nyitott vagyok mindenre, ami a csapat fejlődését segíti, és további források bevonását jelenti. Ha ehhez új befektetőt kell megnyerni, akár többségi tulajdonnal, akkor azt örömmel teszem meg.”

A brit üzletember leszögezte, hogy az ügylet feltételeiről megállapodott egy befektetővel, de az egyeztetések még nem zárultak le, ezért a részletekről nem mondott többet. Elismerte, hogy a brazíliai vereség nem jött jó a csapatnak, de nem is törte meg őket.

Anyagilag nem tett jót, de a megállapodásunk feltételeit átfogalmaztuk, mondjuk így – tette hozzá. – Az én szempontomból elkeserítő, de nem váratlan, legalábbis nem meglepő” – mondta arról, hogy a Sauber visszaelőzte a Manort a pontversenyben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!